Aarhus Universitet, uddannelse, skole, ECTS
131 dimittender fra Aarhus Universitet skal nu tilbage til undervisningen for at indhente de glemte ECTS-point.
08.03.2019
Nyhed

Flere dimittender er omfattet af ECTS-sagen fra Aarhus Universitet

Dobbelt så mange dimittender fra Aarhus Universitet som tidligere antaget bliver nu tvunget tilbage på skolebænken på grund af AUs fejl i ECTS-point.

Af Benedicte Borelli
Over 200 dimittender fra Aarhus Universitet fik sig noget af en grim overraskelse, da Magisterbladet i november sidste år kunne afsløre, at de manglede 30 ECTS-point i deres kandidateksamen. 

Fejlen var sket hos Aarhus Universitet, hvor administrationen havde glemt at forlænge deres uddannelse med 30 ECTS-point i forbindelse med et sidefag på et andet fakultet. 

Efterfølgende forklarede AU, at kun 60 dimittender var tvunget til at komme tilbage og læse et semester på deres gamle universitet, men det viser sig nu at være forkert.

I virkeligheden er der tale om 131 færdiguddannede, der skal indhente de 30 manglende ECTS-point. Det oplyser både Uddannelses- og Forskningsministeriet og Undervisningsministeriet til uniavisen Omnibus.

71 var alligevel ikke undtaget
Aarhus Universitet havde ellers i november meldt ud, at de dimittender som har taget deres pædagogikum som gymnasielærere, var fritaget for at komme tilbage til skolen.   

Men i en mail til Omnibus skriver Undervisningsministeriet, at den undtagelse ikke er gældende:  

’Hvis en leder på en gymnasial institution (…) bliver opmærksom på, at der hos en lærer, der allerede har gennemført pædagogikum, er faglige mangler (f.eks. som følge af manglende sidefagsforlængelse), skal denne tage initiativ til (…) supplering for den pågældende i henhold til kravene om faglige kompetencer, herunder kravene til bestemte antal ECTS-point. Denne praksis er uændret’.

Det drejer sig om yderligere 71 dimittender, der lige som de 60 andre bliver nødt til at indhente 30 ECTS-point for at have gennemført deres uddannelse. 

Tvivl om informationerne
Ifølge Omnibus oplysninger, er de 71 dimittender endnu ikke blevet informeret om situationen af Aarhus Universitet.  

LÆS OGSÅ: Dimittender raser over håndtering af ECTS-sag

Vicedirektør for AU Uddannelse, Kristian Thorn, siger til uniavisen, at universitetet er i gang med at løse den opgave, de er blevet stillet, og ikke har taget særskilte initiativer derudover. 

Kristian Thorn forklarer derudover, at AU agerede ud fra en instruks fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, da de i november sagde, at de med pædagogikum ville gå fri. 

Men Uddannelses- og Forskningsministeriet oplyser til Omnibus, at det er på linje med Undervisningsministeriet i forståelsen af, at de med pædagogikum ikke kan undslippe kravet om at skulle hente 30 ECTS. 

Uanset hvor fejlen ligger, bliver de 131 dimittender altså nu tvunget til at tage tilbage og færdiggøre deres uddannelse på Aarhus Universitet. 

22 af de indblandede dimittender har forsøgt at anmode om dispensation, men her svarede både uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA), at dispensation ikke er en mulighed.