02.05.2018
Nyhed

Iværksætter og TV-personlighed bliver ny uddannelses- og forskningsminister

Erhvervsmand fra reality-TV-serien ’Løvens Hule’ og medlem af regeringens Disruptionsråd, Tommy Ahlers, overtager Søren Pinds plads som forsknings- og uddannelsesminister.

Af Farhiya Khalid
”Jeg føler mig tømt”. Sådan lød det fra forsknings- og uddannelsesminister Søren Pind (V), der tirsdag meddelte, at han stoppede som minister og ville forlade politik.

Nu bliver Søren Pinds ministertaburet overtaget af IT-iværksætteren Tommy Ahlers, der blandt andet er kendt for at stå bag start-ups som ZYB og Podio.

Den nye forsknings- og uddannelsesminister, der i øvrigt er medlem af regeringens Disruptionsråd, er også en velkendt TV-personlighed fra reality-serien ’Løvens Hule’, hvor entreprenører fremlægger forretnings-ideer for potentielle investorer på DR1.

”Tommy er visionær, han er fremtidsorienteret, og han er den helt rigtige mand til at sætte i spidsen med det vigtige arbejde med at drive uddannelse og forskning ind i fremtiden”, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om den nye minister i forbindelse med regeringsrokaden.

Derudover er Tommy Ahlers jurist fra Københavns Universitet og har tidligere været ansat hos konsulentfirmaet McKinsey. Reaktionerne på udnævnelsen har været flertallige. Psykologiprofessoren Svend Brinkmann skriver bl.a. på Twitter:  

"Universitetet er som bekendt en institution for videnskab, fordybelse og dannelse. Alle fortjener en chance, så tillykke til Tommy Ahlers, der som minister nu får ansvar for området! Jeg håber, han glemmer alt, han har lært hos McKinsey, Disruptionrådet og Løvens Hule".

Enhedslistens Pelle Dragsted fremhæver Tommy Ahlers plads i den liberale tænketank CEPOS' bestyrelse.

"Jamen, tillykke til CEPOS med at få udpeget én af deres bestyrelsesmedlemmer og medlemmer af deres Centerrråd til minister. Så er der da ligesom varedeklareret godt og grundigt", skriver Pelle Dragsted på Twitter.

Samme dag som Søren Pind bekendtgjorde sin afsked til dansk politik, meddelte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) også sin afgang som minister. Esben Lunde Larsen bliver erstattet af Jakob Ellemann-Jensen (V), der tidligere var partiets politiske ordfører.

I samme ombæring udtalte Lars Løkke Rasmussen, at Karen Ellemann (V) fratræder sin post som minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Ministerposten bliver overtaget af Eva Kjer Hansen (V), der tidligere var innovationsordfører.

Tidligere socialdemokratisk forsvarsminister Nicolai Wammen ønsker de nye ministre tillykke på Twitter og ser frem til et godt samarbejde. Han tilføjer: 

"Nye ansigter kan dog ikke skjule, at politikken er den samme, og at Løkke står i spidsen for en metaltræt regering, hvor to ministre ikke længere ønskede at være med på holdet".