Anna PetreaThomsen, Ronja Rose Ravnskov (i midten) og Olivia Frier.
17.08.2018
Nyhed

DM Studerende får ny forkvinde

Ronja Rose Ravnskov vil skabe en mere nærværende fagforening, som skal arbejde for kvalitet i uddannelserne og sige fra over for besparelser på uddannelser og SU.

Af Anna Dalsgaard
Ronja Rose Ravnskov vil gerne imødekomme de mange studerende, som efterspørger en fagforening, som er mere synlig og mere til stede i hverdagen.

”Det ønske hører jeg fra mange, og det vil jeg gerne opfylde. Derfor har jeg et håb om, at vi fremover kommer til at være meget mere til stede på universiteterne, og at flere studerende ønsker at deltage i aktiviteter og politikudviklingen i fagforeningen,” siger den nyvalgte forkvinde for DM Studerende.

DM Studerende skal sige fra overfor besparelser
Hun vil også gerne være med til at sætte foden ned, når politikerne vil spare på uddannelserne og SU’en.

”Dansk Magisterforening er god til at markere sig politisk. Det er vigtigt, at vi bruger den slagkraft til at sige fra over for nedskæringer”, siger hun og mener, at DM Studerende skal være med i kampen for et robust uddannelsessystem.

”Uddannelsessystemet skal sætte rammerne for læring, frem for at spænde ben for de studerende i deres uddannelsesliv og på vej mod arbejdsmarkedet”, mener hun.

Kvalitet og trivsel er bundet sammen
Ronja Rose Ravnskov understeger, at hun finder det problematisk, når man individualiserer den stigende mistrivsel på studierne og blandt dimittenderne:

”I politikernes iver efter at spare på uddannelser har de lukket øjnene for, at hvis man ønsker kvalitet i uddannelse, må man også sikre trivsel. Trivsel og kvalitet går nemlig hånd i hånd”, siger hun.

Ronja Rose Ravnskov er 23 år og læser statskundskab på Københavns Universitet. Hun har været næstforkvinde i DM Studerende siden årsskiftet og afløser den tidligere forkvinde Lea Friedberg, som er fratrådt for at gøre sit speciale færdigt.

Anna Petrea Thomsen er samtidig valgt som ny næstforkvinde, og sammen med Olivia Freiesleben Frier, vil de tre kvinder repræsentere de studerende i Dansk Magisterforenings hovedbestyrelse.