Ninna Hedeager Olsen (EL) er en af landets nye magister-borgmestre. Hun skal være teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.
22.11.2017
Nyhed

Efter valget: Disse magistre bliver borgmestre (igen)

Socialdemokratiet har genvundet en del af de borgmesterposter, partiet mistede til kommunalvalget i 2013. Det betyder også, at mange magistre kan sætte sig på borgmesterstolen i den kommende periode. Se listen over landets kommende magister-borgmestre her – og en enkelt, der må træde af.

Af Troels Kølln

Mangler vi nogen på listen over magistre, der bliver borgmestre eller går af? Send os endelig et tip på magisterbladet@dm.dk

Ninna Hedeager Olsen (EL), København
Aktiv og arbejdsom, men uprøvet og ukendt”, skrev Magisterbladet før årets kommunalvalg. Nu skal Ninna Hedeager Olsen være teknik- og miljøborgmester i hovedstaden, hvor Enhedslisten er det næststørste parti.

”København skal være en by, hvor der er plads til dem med de små indtægter, og uanset hvor man kommer fra. Valgresultatet viser tydeligt, at borgerne ønsker fællesskab og udvikling i stedet for snæversynet nationalisme”, siger Ninna Hedeager Olsen til TV2 Lorry.

Johannes Lundsfryd Jensen (S), Middelfart
Den socialdemokratiske kandidat i idéhistorie fortsætter på borgmesterposten efter en stor fremgang til Socialdemokratiet, der går fra 11 til 14 mandater ud af de 25 mulige.

“Vi har brug for humanister og humanistiske ideer overalt i samfundet, ikke mindst i politik”, sagde han i et interview med Magisterbladet før valget.

Winnie Aakermann Grosbøll (S), Bornholm
Grosbøll, der er cand.mag. i historie og samfundsfag og blandt andet har arbejdet som gymnasielærer, fortsætter som borgmester, til trods for at Socialdemokratiet går tilbage. Grosbøll er blandt landets mest citerede borgmestre – ikke mindst på grund af Folkemødet – og har ledet kommunen siden 2010.

Marcel Meijer (S), Samsø
Ganske passende har Marcel Meijer, der er født i Nederlandene, en kandidatgrad i offentlig administration fra University of Twenter. Han har siden 2013 været borgmester på Samsø og kan se frem til endnu en runde efter en enorm fremgang, der giver Socialdemokratiet 5 ud af kommunens i alt 11 mandater.

Peter Rahbæk Juel (S), Odense
Denne socialdemokrat er aldrig blevet færdig med sin kandidatgrad i historie og samfundsfag, men han klarer det meget godt alligevel. Han bliver ny borgmester i Odense, hvor han tager over for den nuværende borgmester, Anker Boye, der træder af frivilligt.

Marie Stærke (S), Køge Kommune
Marie Stærke var borgmester fra 2007 til 2013, men blev væltet af pinden af den konservative Flemming Christensen. Nu skal den 38-årige socialdemokrat igen stå i front for kommunen med opbakning fra Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten.

Joy Mogensen (S), Roskilde Kommune
Bestyrelsesformand for museumskoncernen Romu og borgmester i Roskilde, Joy Mogensen, har med en bachelorgrad i kultur- og sprogmødestudier endnu ikke afsluttet kandidatgraden, men det hindrer hende ikke i at stå i spidsen for Roskilde Kommune endnu en gang. Det har hun gjort siden 2011.

Går af som borgmester: Knud Erik Hansen (S), Faxe Kommune
Knud Erik Hansen, der er cand.mag. i dansk og historie, har været borgmester siden 2010, men må nu overdrage hvervet som borgmester til den bankuddannede Ole Vive fra Venstre.