Dansk Magisterforenings røde fane blev luftet ved mandagens 1. maj-fejring i Fælledparken.
02.05.2017
Nyhed

DM Privat vil inspirere vidensarbejdere til aktivisme

En workshop i forbindelse med fejringen af Arbejdernes Internationale Kampdag 1. maj er første skridt på vejen mod at skrive en håndbog, som skal inspirere vidensarbejdere til aktivisme.

Af Tobias Dinnesen
Aktivisme og vidensarbejdere optræder alt for sjældent i samme sætning, mener bestyrelsen i DM Privat, som repræsenterer de privatansatte, de selvstændige og freelancerne i Dansk Magisterforening (DM).

Derfor havde bestyrelsen arrangeret en workshop med efterfølgende tur til Fælledparken i forbindelse med 1. maj-fejringen, som skulle sætte fokus på at koble vidensarbejdere tættere med aktivisme.

På selve workshoppen blev deltagerne enige om, at det er nødvendigt at forsøge at redefinere både arbejder- og akademikerbegrebet i fremtiden, fordi tiden på nogle områder er løbet fra den måde at se verden på.

”Vi blev enige om, at vi er nødt til at tage et opgør med, at akademikere per definition betragtes som en del af magteliten. I stedet bør vi fokusere på, at der er behov for meget mere solidaritet på tværs af fagbevægelsen, og at vores arbejde bør handle mere om at støtte medlemmerne i deres aktuelle livssituation end altid at fokusere på deres uddannelsesbaggrund, når vi fx ser på løn, pension og barsel”, forklarer Julia Hunt, formand for DM Privats bestyrelse.

Nu skal medlemmerne aktiveres
Men selv om Julia Hunt forklarer, at det var en god og inspirerende dag at være med til, så er det også tid til handling nu.

Planen er nemlig, at arbejdet skal fortsætte løbende og til sidst munde ud i en bog, fortæller Julia Hunt.

”Næste skridt er at involvere medlemmer og måske ikke- medlemmer i det videre arbejde med håndbogen "aktivisme for vidensarbejdere" og generelt i arbejdet med at skabe flere handlinger og mindre snak”, understreger formanden for DM Privats bestyrelse.