07.08.2017
Nyhed

Borgmesterkandidat vil følge trop på Søren Pinds mailforbud

Det er ikke kun uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), der vil forbyde sine medarbejdere at tjekke mails i ferier, weekender og om aftenen. Karine Lorentzen Dehnhardt, som har siddet i Folketinget for SF og er partiets borgmesterkandidat i Kolding, vil med afsæt i en udmelding fra Dansk Magisterforening indføre et lignende forbud, hvis hun bliver borgmester.

Af Tobias Dinnesen
"Alt for mange får ikke koblet af i ferien og efter arbejdet - de brænder ud med stress, fordi de føler en forpligtelse til at være på hele tiden".

Sådan lyder det fra det tidligere folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt, som er SF's kandidat til borgmesterposten i Kolding. I en opdatering på sin Facebook-side foreslår hun derfor, at Kolding Kommune indfører et forbud mod at sende og tjekke mails efter arbejdstid og i weekenderne.

"Jeg foreslår det, fordi august er højsæson for stress-samtaler. Jeg forventer, at jeg får nogle hug for det, for det er meget udansk ikke at være til rådighed. Men mails i tide og utide gør os syge, og vi er nødt til at starte en diskussion af, hvordan vi indretter vores arbejdssamfund, og hvad vi forventer af hinanden", skriver hun.

LÆS OGSÅ: Søren Pind forbyder mails om søndagen

DM får flest stresshenvendelser efter sommerferien
Meget tyder på, at borgmesterkandidaten har fat i noget med sin udtalelse om, at det er højsæson for stress netop nu. Tidligere på sommeren har Dansk Magisterforening netop advaret mod, at august er højsæson for stress-samtaler med foreningens medlemmer.

Desuden henviser SF's borgmesterkandidat i Kolding til, at det er praksis mange steder i både ind- og udland:

"I Frankrig har man gjort det forbudt at sende mails efter kl. 18, i Tyskland lukker Volkswagen serverne efter arbejdtids - og Søren Pind har for nylig forbudt medarbejderne at sende mails om søndagen" står der i Facebook-opslaget.