13.10.2016
Nyhed

Op mod 100 gymnasier planlægger at boykotte undervisningen i dag

Som et led i SU demonstrationerne i de fire største byer vil op mod 100 gymnasier nedlægge undervisningen i dag, skriver metroxpress.

Af Jakob Elkjær

I dag er der demonstrationer mod uddannelsesbesparelser og regeringens planer om at skære i SU’en i Danmarks fire største byer.

Op imod 100 gymnasier vil nedlægge undervisningen i dag, skriver metroxpress, som også bringer en liste over gymnasierne.

Flere tusinder har allerede trykket ‘deltager’ på Facebook-begivenhederne om SU-demonstrationerne, som vil foregå i dag i både København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Demonstrationerne er et oprør mod regeringens plan om at skære i den månedlige SU således, at de studerende vil gå fra at få 5.100 kroner til 4.300 kroner.

Som en del af optakten til demonstrationerne har en række af gymnasier kaldt til stormøde og vil stemme om, hvorvidt de vil boykotte undervisningen. Talsmand mener, at nedlæggelsen med stor sandsynlighed vil komme til at ske.

Vores erfaringer siger, at når først der er kaldt til stormøde, så stemmer de fleste ja til at boykotte, siger Yasmin Davali, som er talsmand for demonstrationerne til metroxpress.

Også Dansk Magisterforening (DM) deltager i dagens demonstrationer landet over mod uddannelsesnedskæringer. DM's formand Camilla Gregersen taler ved demonstration i Aarhus, som starter kl. 16.00. 

”Vi ved, at uddannelse betaler sig. Uddannelse er en investering i den enkeltes fremtid, men det er også en investering i vores fælles fremtid. Derfor er vi helt afhængige af en høj kvalitet i uddannelserne og et SU-niveau, der ikke afskrækker dygtige og ambitiøse unge uden økonomisk sikkerhedsnet fra at tage en uddannelse”, siger Camilla Gregersen.