Henrik Wegener har en ph.d. i mikrobiologi fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, som i dag kaldes det biovidenskabelige fakultet ved KU.
11.11.2016
Nyhed

KU henter ny rektor på DTU

Københavns Universitet (KU) har fundet efterfølgeren til sin nuværende rektor, Ralf Hemmingsen, som efter næsten 12 år på posten stopper med udgangen af februar 2017. Hans afløser er nuværende prorektor på DTU, Henrik Caspar Wegener, som bliver KU's 259. rektor.

Af Tobias Dinnesen
Danmarks med afstand største universitet har fundet sin ny chef.

Fra marts 2017 skal Henrik Caspar Wegener, der kommer fra en stilling som prorektor på DTU, være rektor på Københavns Universitet.

Henrik Wegener, der har en ph,d. i mikrobiologi fra netop Københavns Universitet (den tidligere Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole), er valgt i et felt af 26 ansøgere, og universitetsledelsen lægger især vægt på hans store erfaring som både internationalt anerkendt forsker og som mangeårig leder på alle niveauer.

Bestyrelsesformand Nils Strandberg Pedersen peger bl.a. helt konkret på Henrik Wegeners 18 års erfaring som leder, hvor han har skabt gode resultater.

"Han har stået i spidsen for store forandringsprocesser og er anerkendt for at arbejde gennem dialog og involvering af hele organisationen, og for at nå i mål med de initiativer, han sætter i gang. Københavns Universitet får en leder, som både har et godt kendskab til universitetet, men som også har den udefrakommendes friske og nye syn på opgaverne. Og så har han en forståelse for, hvordan man som universitet påvirker de forskningsmæssige rammevilkår, og for vigtigheden af at beskytte universitetets integritet", siger Nils Strandberg Pedersen i en pressemeddelelse.

"KU er Danmarks mest betydningsfulde universitet"
Henrik Wegener selv lægger da heller ikke skjul på, at det er noget af en drømmeopgave, han går ind til. I pressemeddelelsen kalder han Københavns Universitet "Danmarks mest betydningsfulde universitet".

Øverst på hans dagsorden står kvalitet i uddannelse og grundforskning på højeste internationale niveau, understreger den kommende KU-rektor.

"Universitetet skal udvikles gennem kompromisløs satsning på stor forskningshøjde, skarp prioritering, rekruttering af forskere fra hele verden, samt inspirerende og krævende forskningsbaseret undervisning af international kvalitet. Det samme gælder arbejdet med at udvikle en professionel og sammenhængende administration, i samspil med medarbejdere og studerende. Og så skal vi selvfølgelig stadig have fokus på at varetage universitetets interesser udadtil, og ikke mindst bevare uafhængigheden", forklarer Henrik Wegener.

Henrik Wegener har været prorektor på DTU siden 2011 og overtager fra marts næste år ansvaret for Danmarks største universitet med en årlig omsætning på 8,4 mia. kr., mere end 40.000 studerende og godt 10.000 medarbejdere.