22.01.2016
Nyhed

Nye tal sår tvivl om udflytningsplaner

Det vil koste mere end de afsatte 400 mio. kr. at flytte de medarbejdere, der flytter med deres nuværende statslige arbejdsplads, når den forlader hovedstadsområdet, viser et notat fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

Af Tobias Dinnesen
Alene udgifterne til at flytte de implicerede medarbejdere i forbindelse med regeringens planer om udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser kan ende med at bruge de penge, der er afsat til hele projektet.

Det skriver Ritzau og henviser til et notat fra Erhvervs- og Vækstministeriet, som Ingeniørforeningen (IDA) er kommet i besiddelse af.

Det viser, at flytningen af en enkelt medarbejder, der skal sælge sin ejerbolig og flytte familien væk fra hovedstadsområdet, koster 189.200 kr. Dermed vil flytningen af blot 2114 familier, som bor i ejerbolig, sluge hele puljen på 400 mio. kr., som regeringen har afsat.

Nye bygninger, it-udstyr og inventar
Enlige i lejeboliger skal blot have 48.600 for at flytte, men Thomas Damkjær Petersen, der er formand i IDA Offentlig, mener stadig, at regnestykket på forhånd ikke går op.

Ifølge ham vil gennemsnittet af de forskellige udgifter til flyttegodtgørelser løbe op i 450 mio. kr. Men der vil også være udgifter til en lang række andre ting forbundet med flytningen af de statslige arbejdspladser, påpeger han.

"Det giver allerede et underskud, og puljen skal jo også dække arbejdspladsens udgifter til nye bygninger, inventar og it-udstyr, så det efterlader en del spørgsmål", forklarer han til Ritzau.

I dag, fredag, er der samråd på Christiansborg om netop udflytningen af statslige arbejdspladser. Her vil udvalget for Landdistrikter og Øer blandt andet forsøge at få svar på, om de 400 mio. kr., som regeringen i første omgang har afsat til udflytningen, vil dække de reelle udgifter ved udflytningen.

Det begynder kl. 14.30, og interesserede kan følge med live på ft.dk.