De Konservative ser ikke ud til at ville droppe mistilliden til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen onsdag forsøgte at holde hånden under sin minister på et pressemøde om den anspændte situation i blå blok.
24.02.2016
Nyhed

Konservative holder fast i mistillid til minister

Selv om Lars Løkke Rasmussen på sit pressemøde mere eller mindre truede med et valg, hvis de Konservative holder fast i mistilliden til miljø- og fødevareminister, så holder partiformand Søren Pape Poulsen fast i mistilliden før krisemøde senere onsdag.

Af Tobias Dinnesen
"Det er ikke sådan, at vi går og frygter et valg og skulle se det som en trussel."

Sådan lyder svaret fra den konservative partiformand Søren Pape Poulsen på statsminister Lars Løkke Rasmussen lidt latente trussel om at udskrive valg, hvis partiet fastholder sin mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at statsminister Lars Løkke Rasmussen tidligere onsdag støttede sin minister og angrebet de Konservatives kovending i sagen.

LÆS OGSÅ: Løkke vil beholde omstridt minister


Intet har ændret sig
Selv om statsministeren på sit pressemøde fortalte, at han ikke kunne se, at hans miljø- og fødevareminister skulle have givet urigtige oplysninger til folketinget, så ændrer det ikke stort for de Konservative.

Men Søren Pape Poulsen understregede dog, at han og partiet stadig står bag Lars Løkke Rasmussen som Danmarks statsminister.

"Jeg har svært ved at få øje på en gylden middelvej. Vi har stadig ikke tillid til miljø- og fødevareministeren. Nu bliver vi forhåbentlig meget klogere her kl. 16, og så finder I ud af det senere", forklarede han til TV2 News.