02.10.2015
Nyhed

Dansk Erhverv: Beløn beskæftigelse frem for færdiggørelse

Dansk Erhverv er ikke i tvivl: Den kommende reform af taxametersystem, som fredag blev varslet, bør belønne uddannelser, der får sine dimittender i arbejde - samt fokusere på at skabe kvalitet i de enkelte uddannelser.

Af Tobias Dinnesen
Drop færdiggørelsesbonussen og justér i stedet efter, om uddannelserne får deres dimittender i arbejde.

Det er Dansk Erhverv klare krav til det nye taxametersystem, som uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) fredag fortalte, at regeringen nu vil arbejde hen imod.

"Grundlæggende vil vi have en beskæftigelsesbonus, så kan man afskaffe færdiggørelsesbonussen og i stedet belønne uddannelser, som får deres dimittender i job", siger Mette Fjord Sørensen, forsknings- og uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv.

Kvaliteten skal sikres
Erhvervsorganisationen forklarer, at beskæftigelsesbonussent skal vægtes, så det passer til den virkelighed, som de enkelte uddannelser uddanner til, da nogle uddannelser helt naturligt er mere erhvervsrettede end andre.

Og så håber Mette Fjord Sørensen, at man i samme ombæring vil tage en ordentlig diskussion af kvaliteten på de forskellige uddannelser.

"En uddannelse kan jo godt være efterspurgt på af erhvervslivet, men kvaliteten skal følge med. Det er jo ikke nok, at der efterspørges eksempelvis ingeniører, de skal jo også være gode ingeniører", pointerer hun.