06.10.2015
Nyhed

RUC i ny stor krise

Knap har dønningerne fra sidste fyringsrunde lagt sig, før nye besparelser rammer Roskilde Universitet. Nu og her skal der findes 8 mio. kr. på lønninger.

Af Thomas Bøttcher

Roskilde Universitet er ramt af en ny krise, efter at bestyrelsen i sidste uge har pålagt rektor at finde personalebesparelser for otte mio. kr. i år.

Så sendt som i marts kom universitetet ud af sin seneste nedskæringsrunde, der efter 12 frivillige fratrædelser, selv-opsigelser og senior-ordninger endte med 7 vip-fyringer.

Det seneste sparekrav er endda en betydelig reduktion i forhold til den udmelding, RUC-ledelsen kom med for 14 dage siden, hvor det hed, at der skulle findes besparelser i personaleomsætningen for 24 mio. kr.

”Så i første omgang undgår vi en massakre, selvom vi helt sikkert ikke kommer til at undgå fyringer. Men de har lyttet til Akademisk Råd og Hovedsamarbejdsudvalget, der sagde, at selvom det lidt er som at pisse sig i bukserne, så udskyder vi det, indtil vi får lavet en nærmere budgetanalyse”, siger Kenneth Reinicke, fællestillidsrepræsentant for AC’erne på RUC.

Skal spare 100 mio. kr.
Kenneth Reinicke henviser til, at rektoratet forventer et voldsomt pres mod RUC’s økonomi de kommende år. RUC-ledelsen har meldt ud, at universitetet med det seneste finanslovsudspil – lagt sammen med tidligere sparekrav - står til at skulle spare 100 mio. kr. frem mod 2019.

”100. mio. kr. er en meget voldsom besparelse, og der bliver snakket om lukninger af fag, begrænsninger på kurser og så videre. Så det er klart, at der er stor ængstelse og frygt for fremtiden blandt de ansatte. Men jeg fornemmer også, at man trods alt er glad for, at rektoratet har lyttet til os, sådan at man prøver at nå balancen senere”, siger Kenneth Reinicke.

Indtil den 20. oktober kan dele af de otte mio. kr. findes i form af frivillige fratrædelser og seniorordninger. Herefter vil bestyrelsen træffe beslutning om omfanget og igangsættelse af personalereduktioner.

RUC’s ledelse lægger op til at de mange mio. kr. skal findes ved blandt andet:

-Der udbydes færre fag.
-Effektivisering af undervisning og administration
-Bortfald af opgaver som følge af personalemæssige reduktioner