22.05.2015
Nyhed

Sådan undgår du at knække

Også de dygtige studerende skal passe på sig selv. Her er fem gode råd fra DM´s arbejdsmiljøkonsulent Ole Grønne. (artiklen er redigeret 26. maj 2015)

FIND SAMMEN MED ANDRE
Du klarer studierne langt bedre, hvis du finder sammen med folk i læsegrupper, hvor du både kan snakke fagligt, men også lidt om, hvordan det i øvrigt går. Det er særligt vanskeligt, hvis du læser på et af de små fag eller er ph.d.-studerende. For dem kan der være god støtte at hente i tilbuddene fra studenterforeningerne og andre af universitetets små ”samfund”.

HOLD FRI OG HOLD PAUSER
Gå til square dance eller synkronsvømning, tag på tur med Danmarks Vandrelaug eller til digtoplæsning på byens bibliotek. Det vigtige er, at du kobler helt af ind imellem og laver noget, der ikke er i nærheden af at lugte studierelevant. Husk også at holde rygepauser – bare uden smøger.

DYRK MOTION
Det er vist sagt temmelig tit efterhånden. Men det skulle være hævet over enhver tvivl: motion gavner – også et overophedet hoved.

FORTVIVL IKKE. SØG STØTTE
Alle oplever, at de kan være ved at blive tossede flere gange, i løbet af et årelangt studie. Derfor behøver du ikke være en dårlig studerende. Det er helt normalt at komme tilbage, selv om man føler, man er kommet langt ud. I perioder, hvor det ser sort ud, skal man finde nogen at tale med om det, familie, venner, netværk, medstuderende, studenterrådgivning, præster, en psykolog eller ring til Dansk Magisterforening. Det vigtigste er at sige det højt.

FORKÆL DIG SELV

Omsorg er vigtig, selvomsorg lige så. Huske at gøre noget rart for dig selv. Det er du værd.

(Magisterbladet.dk har fjernet et af de oprindelige seks råd, der lød "Forlæng med et semester". Det er ikke længere muligt på grund af fremdriftsreformen)

psi