08.12.2015
Nyhed

Flere magistre melder sig i A-kasse

På trods af en svag stigning i jobvæksten har Magistrenes A-kasse fået 2300 flere medlemmer på kun et år

Af Pernille Siegumfeldt

Til trods for, at lavkonjunkturen er stilnet af og der er flere ledige job at vælge imellem, er medlemstallet steget i MA, magistrenes A-kasse.

Det seneste år er medlemsskaren vokset med netto 2300 nye medlemmer, hvor af 1700 er betalende og 600 er studentermedlemmer.

Ifølge Akademikernes sekretariatschef Jens Mølbach skyldes stigningen, at gruppen af højtuddannede er vokset eksplosivt.

”Selv om vi kan konstatere en svag stigning i jobvæksten, er nettotilgangen til arbejdsmarkedet steget endnu mere. I absolutte tal uddanner vi langt flere akademikere end tidligere, og arbejdsmarkedet kan ikke opsuge dem alle, selv om det går bedre, end det har gjort tidligere”, forklarer Jens Mølbach.


Kilde: Magistrenes A-kasse

Flere arbejdsløse på vej
Magistrene er ellers kommet relativt godt igennem finanskrisen, sammenlignet med andre akademikergrupper. Især ingeniørerne blev hårdt ramt af arbejdsløshed i starten af nedgangsperioden.

Men Akademikernes sekretariatschef forudser, at det allerede fra næste år vil kunne ses i statistikkerne, at særligt de humanistisk uddannede magistre får sværere ved at få job.

”Der er stor efterspørgsel på både teknisk- og naturvidenskabeligt uddannede magistre. Til gengæld bliver uddannelsessektoren ramt af massive besparelser, og fremdriftsreformen begynder at slå igennem. Det kan ikke undgås, at det kommer til at ramme humanisterne relativt hårdt”, fastslår Jens Mølbach.