Anders Moseholm med sin søn Oskar og datter Vibe. “Det er rart, at Novo Nordisk ser medarbejdere som hele mennesker og ikke kun som en arbejdskraft”.
17.06.2016
Artikel

Novo giver fuld løn Under barsel i et år

I Novo Nordisk går de fleste mænd på forældreorlov. De har lønnen med og fuld opbakning fra ledelsen.

Af Pernille Siegumfeldt

Der var stor travlhed i Anders Moseholms afdeling for kvalitetssikring i Novo Nordisk, da han for nylig gik på forældreorlov i tre måneder.

Men ingen rynkede på næsen over, at han tog orlov for at være fuldtidsfar.

“Min chef understregede, at jeg ikke skulle have dårlig samvittighed over for afdelingen. Hun sagde, at jeg skulle nyde det, for den tid kommer aldrig tilbage. At det var helt uden mislyde, betyder, at jeg kan koncentrere mig 100 procent om at lære min søn at kende, og at jeg slipper for at spekulere for meget på alle de opgaver, jeg ikke nåede inden”, fortæller Anders Moseholm.

Han er langtfra den eneste nybagte far i Novo Nordisk, der er glad for en familievenlig personalepolitik, som giver fuld løn under forældreorlov. I virksomheden tager 63 % af de nybagte fædre i snit 11 ugers forældreorlov. Tallene er beregnet på baggrund af de fædre, der tager tre ugers barsel ved fødslen.

Ifølge Danmarks Statistik tager lidt over en tredjedel af alle fædre barselsorlov, og Institut for Menneskerettigheder har for nylig opgjort, at kvinder i Danmark i gennemsnit tager barselsorlov i 271 dage, mens mænd i gennemsnit tager 30.

Tredobbelt bundlinje
Mette Kondrup Jensen, som er funktionschef for personalevilkår i Novo Nordisk Danmark, oplyser til Magisterbladet, at medicinalvirksomheden ser barselsorlov med fuld løn som en af de konkurrencemæssige fordele, der kan være med til at tiltrække og fastholde medarbejdere.

“Novo Nordisk arbejder efter principperne om den tredobbelte bundlinje, hvor det handler om at drive forretning med fokus på både finansielle, sociale og miljømæssige aspekter. Det gælder også, når det handler om vores medarbejdere. Vi mener, at en god balance mellem familie- og arbejdsliv er med til at sikre en større medarbejdertilfredshed”, skriver Mette Kondrup i en mail.

Hun afviser, Novo Nordisk er blevet ligestillingsaktivist.

“Arbejdspladsen Novo Nordisk blander sig ikke i folks private forhold. Men vi tilbyder lige vilkår for begge køn, og så er det helt op til familien selv at planlægge, hvordan orloven skal fordeles”, skriver Mette Kondrup Jensen.

Anders Moseholm vurderer, at han formentlig havde taget forældreorlov, også selvom det var uden fuld løn.

“Men det er rart, at Novo Nordisk ser medarbejdere som hele mennesker og ikke kun som en arbejdskraft. Det betyder meget for min loyalitet og gør, at jeg gerne vil gøre noget den anden vej også”, pointerer han.