12.09.2014
Artikel

Skaf et job!

Næsten 3.000 magistre står uden arbejde. Nogle af dem ligner dig. Måske har I samme uddannelse eller har arbejdet i samme branche. I hvert Magisterblad i 2014 beder vi dig om at hjælpe en ledig i job. Del ud af din viden, åbn dit netværk på LinkedIn, sig til, hvis et relevant job eller vikariat er på vej på din virksomhed. Brug kommentarfeltet på magisterbladet.dk under artiklen om Johannes eller skriv til ham på mail.

Af Mogens Tanggaard
MIT DRØMMEJOB
Når man som jeg er så relativt uerfaren, ved man jo ikke med sikkerhed, hvad man vil … man har en idé om det, men man skal ligesom først have siddet i det for at finde sin plads. Mit jobperspektiv ligger i forlængelse af min uddannelse, dvs. asyl- eller flygtningeperspektiver og integration i det hele taget. Hvor det er henne, er underordnet, det kunne for eksempel være i et ministerium, i en kommune, i en organisation eller et konsulentfirma. Det er jeg åben over for. Jeg prøver i min jobsøgning at støvsuge markedet for den slags stillinger, men der er ikke mange af dem.

Når det så er sagt, så betyder fagområdet egentlig ikke så meget, det er jo noget, man lærer sig undervejs. Langt de fleste får jo ikke et arbejde inden for det, de er uddannet i eller er specialist i. Så jeg er åben for fagområdet som sådan, men jobindholdet må godt indeholde projektledelse, koordinering – og noget administrativt, som jeg har det udmærket med.

MINE KVALIFIKATIONER
Jeg har ikke flere års erfaring, men jeg synes alligevel, at jeg har fået prøvet noget af. Jeg har arbejdet med projektledelse, kampagnearbejde, hvervearbejde, med kommunikation og analysearbejde – også under mit studium – med interview og spørgeskemaundersøgelser.

Jeg har også samarbejdet med mange typer mennesker på tværs af kulturer i kommunen, hvor jeg var i et løntilskudsjob. Og så mestrer jeg layoutprogrammet InDesign. Jeg er ikke bleg for at give mig i kast med noget, selvom jeg ikke er ekspert i det.

Jeg slår mig ikke op på, at jeg er humanist eller generalist. Jeg slår ikke så meget på uddannelsen – medmindre det fx drejer sig om integration. Jeg vil ikke fremhæve, at jeg er cand.mag., på grund af de fordomme der er, men hellere at jeg har lavet det og det.

SÅDAN ARBEJDER JEG
Jeg arbejder struktureret. Jeg vil gerne have styr på, hvad der skal gøres. Have overblikket. Jeg er den, der planlægger opgaverne. Selvfølgelig må man indimellem tage en impulsiv beslutning, men min fremgangsmåde er at strukturere opgaverne – så er du også mere sikker på at få løst opgaverne til tiden.

Jeg vil selv sige, at jeg er disciplineret og kan forfølge et mål. Mit speciale skrev jeg, halvanden måned før jeg skulle aflevere det, fordi jeg fulgte den plan, jeg havde lavet med min vejleder. Det er lettere at være disciplineret, når planlægningen er i orden. Jeg har endnu aldrig overskredet en deadline.

Men der skal være plads til forskellige tilgange til tingene. Jeg vil gerne høre, hvad andre mener om en given opgave, også selvom de ikke umiddelbart har forstand på det. Man skal kunne lade sig overraske.

MIT LIV SOM LEDIG
At være ledig behøver jo ikke at være det værste i ens liv, men der er tidspunkter, hvor det er mindre sjovt – kommer der nogensinde et arbejde, hvad gør jeg forkert, kunne jeg gøre noget anderledes, hvorfor er der ikke nogen, der reagerer på min ansøgning, hvorfor kommer man ikke videre fra en jobsamtale, var jeg ikke god nok, hvad skulle jeg have gjort anderledes …?

Jeg nyder dog ikke “friheden”. Man bliver rastløs. Der mangler struktur i hverdagen. Jeg kan jo ikke sidde foran pc’en hele dagen og kigge efter job.

Jeg er stadig inden for et år som ledig, men når det er gået, begynder jeg nok at blive lidt mere desperat og vil så søge bredere, end jeg gør i dag, også med den mulighed at måtte flytte for at få et arbejde. Det kunne fx være til lidt større byer i Jylland.

Vores hund får nogle lidt længere ture. Og jeg holder fint modet oppe sammen med min kæreste og nære venner og andre ledige, der støtter mig i hverdagen.

Jeg har søgt 50-60 job, men ikke været til samtale særlig mange gange. Måske kunne jeg da godt være lidt mere aggressiv i min jobsøgning, mere opsøgende i forhold til uopfordrede ansøgninger. Men jeg skriver mails til virksomheder, så virker det ikke så forstyrrende og påtrængende, som når man ringer.

Kontaktinfo:
johannes.b.gonzalez@hotmail.com
21 43 90 32

Johannes Brandt González
2011: Bachelor i spansk sprog og kultur, Københavns Universitet
2013: Cand.mag. i tværkulturelle studier, Københavns Universitet
2014: Managerkursus i sociale medier, RM Academy, København
2014: Prince2-projektleder, RM Academy, København
2014: Kultur- og fritidskonsulent, Køge Kommune

Under studierne:
2012: Landsindsamlingspraktikant, Dansk Flygtningehjælp
2013: Landsindsamlingskoordinator, Dansk Flygtningehjælp og Red Barnet, Frederiksberg
2013: Kampagnemedarbejder, Dansk Flygtningehjælp.

Johannes B. Gonzalez er 27 år. Læs hans fulde CV.