30.08.2013
Artikel

Iværksættere skal uddannes

Af Franciska Lee Beckett
Al begyndelse er svær. Det gælder tilsyneladende særligt for de mindste virksomheder herhjemme, hvor iværksættere er overrepræsenteret i konkursstatistikkerne.

En ny undersøgelse fra Væksthus Sjælland viser nemlig, at mere end hver tredje virksomhed, der har måttet dreje nøglen om, har en omsætning på under 1 mio. kr., skriver Børsen.

Iværksætterne skal derfor blive bedre rustet til at klare de mange udfordringer, der er i forbindelse med opstart af ny virksomhed. Det mener Væksthus Hovedstadsregionen, der sammen med blandt andet 13 københavnske kommuner står bag et nyt uddannelsesprogram til iværksættere.

“Det er et glimrende initiativ. Vi er helt afhængige af den innovation og nye viden, mange danske iværksættere står bag. Derfor skal virksomhederne også sikres bedre overlevelsesmuligheder”, siger næstformand i DM Peter Grods Hansen, der ønsker gunstigere vilkår for iværksættere.

“Det skal gøres attraktivt og overskueligt for endnu flere at hoppe ud i tilværelsen som iværksætter. Derfor bør det være lettere for nyuddannede og ledige at starte egen virksomhed, ligesom der bør lempes på de rigide dagpengeregler, som gør det stort set umuligt at være iværksætter på deltid”, siger Peter Grods Hansen.