18.11.2011
Artikel

DM fejrer medlem nr. 40.000

Fyrre, frisk og forsker. Nina A.H. Madsen er ph.d. i fysik, ekspert i simuleringssystemer og arbejder med udvikling af fiskeriudstyr. DM byder velkommen til medlem nr. 40.000.

Af Lisbeth Ammitzbøll

I dag arbejder Nina A.H. Madsen som forsker i virksomheden SINTEFs afdeling for fiskeri og havbrug i Hirtshals. Men inden hun for et par år siden blev ansat på SINTEF, havde hun kig på et andet job. Som led i sine forberedelser kontaktede hun sin fagforening for at høre mere om ansættelsesvilkår og overenskomster.

“De var søde, men de vidste alt for lidt om vilkårene for forskere og om min type arbejde”, siger hun i dag, hvor hun har taget springet og sagt farvel til sin tidligere, tværfaglige fagforening.

“I DM håber jeg at kunne trække på foreningens specialviden om forskeres vilkår. Det er vigtigt for mig at få nogle fagligt relevante tilbud om netværk og kurser og et blad, der er mere relevant for mig”.

Første år i DM bliver ganske gratis for den 40-årige fysiker. Hun får et års medlemskab kvit og frit.

DM’s formand, Ingrid Stage, glæder sig over fremgangen for DM. Med 40.000 medlemmer har DM slået ny rekord.

“En del af fremgangen skyldes et opgør med troen på, at man kan og skal klare alting selv. Mange akademikere oplever, at de har brug for en fagforening til at bakke dem op – ikke bare til at forhandle kontrakt og løn og generelt i ansættelsen, men også til faglig opkvalificering og til at danne netværk med andre DM-medlemmer. Jo flere medlemmer DM har, jo bedre service kan vi levere”, siger Ingrid Stage.