27.02.2009
Artikel

Ny og let adgang til tidsskriftsartikler

Af Liv Alfast Kretzschmer

Nu behøver du ikke længere en tur forbi biblioteket, hvis du skal bruge en artikel om fx dræbergopler eller humor og helbred. Statsbiblioteket giver nu via bibliotek.dk mulighed for at bestille kopier af artikler fra op mod 30.000 tidsskrifter. Artiklen om dræbergoplen finder du i “Naturens verden", og den lander helt gratis i din mailboks, når du har trykket på knappen “bestil gratis kopi” – det tager kun to minutter.

De mest populære og søgte artikler er allerede lagret, og de bliver sendt af sted med det samme. De resterende artikler scannes og lagres, i takt med at de bliver bestilt. Det kan tage en til to hverdage.

Nogle artikler må ikke sendes elektronisk på grund af aftale med Copydan, men også det er der råd for. Her kan man i løbet af et par dage få tilsendt en fotokopi med posten – man betaler blot en mindre afgift på omkring 35 øre pr. side.

Hvis du vil gøre brug af muligheden, kræver det kun, at du melder dig ind på Statsbiblioteket for at få en pinkode til bestilling. Se mere på bibliotek.dk.