09.01.2019
Blogindlæg

Blog: Held og lykke med jobsøgningen, mænd. Kvinderne skal nok klare sig

"Tager jeg udgangspunkt i dem, vi har kaldt til samtale i Q3 og Q4 i 2018, var der én mand - han fik i øvrigt jobbet. Resten har været kvinder. Og nu skal du høre hvorfor", skriver Dennis Bach Wormark i dette indlæg.

Af Dennis Bach Wormark
Det er ikke mange jobansøgninger med navn af hankøn, jeg har læst med stor interesse i det forgangne år. Tværtimod. I løbet af 2018 har jeg modtaget omtrent 1.000 ansøgninger - motiverede som umotiverede. Nok nærmere med tryk på det sidste. Vi har søgt medarbejdere ad flere omgange, hvilket har resulteret i et sandt bombardement af ansøgninger. Som udgangspunkt er det jo rigtigt fint med mange ansøgere, men ikke hvis du skal bruge tid på at læse en masse, der mildest talt er spild af alles tid - også ansøgerens.

Der er noget, der er en tilbagevendende og irriterende plage. Mandlige ansøgere, der ikke kan samle den fornødne entusiasme, det kræver at skrive en god og målrettet en af slagsen. Generiske, uinspirerede og ikke mindst ikke-værdiskabende ansøgninger, som er et resultat af spredehagl, der end ikke kunne ramme en elefant i røven på en meters afstand. Vågn nu op, mand! Så hellere skyde gråspurve med kanoner og være sikker på, at du rammer plet.

Fællesnævneren for de gode ansøgere er kvinder
Hvad er fællesnævneren for de mest kompetente kommunikationsfolk, vi modtager ansøgninger fra? De er kvinder. De gør sig umage. Og de gør deres forarbejde. Jeg har et par enkelte hankøn i staben, som så sandelig er skarpe. Ellers var de ikke på holdet. Tager jeg udgangspunkt i dem, vi har kaldt til samtale i Q3 og Q4 i 2018, var der én mand - han fik i øvrigt jobbet. Resten har været kvinder. Og nu skal du høre hvorfor.

For det første kan de finde ud af at bygge en ansøgning op. For det andet starter de lige på og hårdt med at fortælle, hvad de kan skabe af værdi i TEXTA, og hvordan de har tænkt sig at gøre det. Jeg skal lige for god ordens skyld tilføje, at der også er mange kvinder, der ikke kan finde ud af det. I og med at vi får flere ansøgninger fra kvinder end mænd, er det naturligt nok, at flere kvinder kommer videre. Det ændrer dog ikke på den manglende kvalitet, der bliver ved med at hjemsøge mig, når der tikker en ansøgning ind fra en mand.

Tips til de mandlige ansøgere
Et lille tip til dig, der måske lige er blevet færdig med studierne og skal til at søge job. I din ansøgning skal der ikke stå, hvad du hedder, og hvor gammel du er. Det kan jeg se i dit CV. Fortæl mig, hvad du tager med dig til TEXTA, hvis du bliver ansat. Lad dig ikke slå ud af, at du ikke har to til fem års relevant erfaring. Og lad dig ej heller slå ud af, at du ikke kan sætte flueben ved alle krav til kompetencer i en stilling. Kan du redegøre for, hvad du kommer med af teori og har af indsigt, er du rigtig langt.

Med fare for at lyde som en gammel, sur mand kan jeg fortælle, at det fryder mig, når jeg tager en ansøger med en ekstremt slatten attitude. Skriver du vores konkurrenters navne i din ansøgning, kan jeg se, at du ikke vil det her nok. Du får tilmed en lille lykønskning om, at jeg håber, du får jobbet hos X. Vågn nu op, mand! Er du kvinde, gælder tippene også for dig. Jeg ved bare af erfaring, hvilket nok i høj grad skyldes, at vi beskæftiger os med kommunikation, at kvinder er bedre til at skrive ansøgninger og sætter sig ind i den pågældende virksomhed.

Sådan kommer du til samtale hos mig
Jeg har tilladt mig, naturligvis med tilladelse fra vedkommende, at vise dig en ansøgning, jeg fik fra en medarbejder. Det er et skoleeksempel på, hvordan du kan bære dig ad.Ovenstående er præcist, værdiskabende og informativt uden tomme fyldord. Vedkommende er kvinde og har sat sig ind i, hvad vi laver, og hvad hun med sin baggrund kan bringe til bordet. Nu handler det her ikke om kønskamp og ligestilling. Det handler om en opsang til hankønnet baseret på empiri. Vil du til samtale hos mig, er det sådan, du kan bære dig ad. Vis gerne prøver på din kunnen og kreativitet, så jeg kan se, at du kan det med ord. Hvis du virkelig elsker det skrevne ord, som jeg har hørt mange ytre det så poetisk - så vis mig det.

Held og lykke med jobsøgningen, mænd. I kvinder skal sgu nok klare jer.