18.03.2019
Nyhed

Studerende på Københavns Universitet nedlagde undervisningen for at kæmpe for klimaet

I anledning af den store internationale klimastrejke 'Fridays for Future' valgte studerende på Københavns Universitets Center for Sundhed og Samfund at gøre fredag til klimaets dag.

Af Benedicte Borelli

Flere lokaler og hundredevis af studerende var involveret, da der i fredags blev afholdt klimastrejke på CSS i hjertet af København.

En gruppe frivillige studerende fra studenterforeningen SIMA havde arrangeret et travlt og indholdsrigt program med oplægsholdere og aktiviteter, så de studerende kunne bruge tiden på at blive klogere på klimaforandringerne og udforske bæredygtige alternativer.

De studerende kunne for eksempel høre om Grønlands perspektiv på klimaforandringerne af PhD. Kelton Minor eller opleve Merkur og Green Speak diskutere, hvilken rolle bankerne og virksomheder spiller i klimakampen.

Derudover kunne strejkens deltagere også få en portion vegansk gryderet eller bytte tøj ved et igangsat tøjbyttemarked.

Politikerne skal handle nu
Magisterbladet talte med nogle af de studerende som havde valgt at droppe deres skema for at deltage i strejken.

En af dem var Sune Dahlgreen som til dagligt studerer tysk.

”Jeg er her for at gøre politikerne opmærksomme på, at det er tid til at handle nu. Vi har den meste af den viden, vi skal bruge for at kunne handle, så der skal bare ske noget nu. Det er virkeligheden, der kalder”, forklarede Sune Dahlgreen.

Arrangementet varede hele dagen og sluttede med en fælles march til Christiansborg, hvor skolebørn og studerende fra hele byen var samlet for at demonstrerer for klimaet.

I videoen kan du se, hvordan det forløb, da de studerende på CSS strejkede for klimaet fredag.