Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) glæder sig over, at markant flere kvindelige bliver chefer i det offentlige.
15.01.2019
Nyhed

Kvindelige chefer i det offentlige sætter rekord

Både i kommuner, regioner og staten bliver rekordmange kvinder chefer, viser nye tal. Udviklingen glæder ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V).

Af Martin Ejlertsen
Det er i stigende grad kvinder som sætter sig i chefstolene når det gælder lederstillinger i den offentlige sektor. Både når det gælder kommuner, regioner og staten.

I kommuner og regioner indtager kvinder nu 45,5 procent i af alle chefstillinger. Det viser de seneste tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor. I oktober måned 2018 mod 34 procent samme måned ti år tidligere i 2008.

Også i staten er antallet af kvinder steget markant de seneste ti år. Fra 2008 til 2018 er andelen af kvindelige ledere i staten steget fra 24 til 34 procent, og sætter dermed ny rekord, viser løntal Finansministeriets Forhandlingsdatabase. I staten er kvinder bedst repræsenteret blandt kontorchefer og vicedirektører, oplyser Moderniseringsstyrelsen.

"Det er rigtig positivt, fordi det tyder på, at der nu er skred i det, og det faktisk er lykkedes at få kvinderne langt mere i spil til topposterne i statsligt regi", siger ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) ifølge Altinget.dk.

Direktør for Kvinfo Henriette Laursen nævner to konkrete grunde til, at man bør fokusere på flere kvinder på chefgangene. For det første er der ellers risiko for at tabe talentmasse på gulvet, og for det andet viser undersøgelser i det private, at god diversitet giver bedre resultater på bundlinjen.

"Der findes masser af dygtige både mænd og kvinder derude, men der er rigtig mange, også i staten, der er frustrerede over, at vi taber kvinderne på de øverste ledelsesniveauer, fordi det er tab af talent", siger Henriette Laursen til Altinget.