Michael Valentin, fhv. administrerende direktør i Akademikernes A-kasse og fhv. formand for Folkemødet på Bornholm.
08.02.2019
Nyhed

Akademikernes A-kasse er blevet politianmeldt

Medlemmernes penge er blevet misbrugt i landets største A-kasse for akademikere. Det vurderer Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der har anmeldt misbruget til politiet.

Af Pernille Siegumfeldt

En større afdækning af hændelsesforløbet i Akademikernes A-kasse er nu endt i en politianmeldelse.

Det er Styrelsen for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), der mener, at der er sket ”alvorlige svigt” i A-kassen, og at der ikke er ført tilstrækkeligt ledelsestilsyn fra a-kassens tidligere bestyrelse og formand.

A-kassen, der dækker 245.000 akademikere, bliver desuden kritiseret for ikke at have været konsekvent med regnskabs- og økonomistyringen og for at have været for tøvende med at give oplysninger om baggrunden for, at direktør Michael Valentin blev fyret, hvilket medvirkede til en sen afdækning af forholdene.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse om sagen.

Bestyrelsesformand og direktion er også gået
Politianmeldelsen sker i kølvandet på, at STAR i samarbejde med kammeradvokaten har afsluttet en tilsynsundersøgelse af det hændelsesforløb, som udløste fyringen af a-kassens administrerende direktør Michael Valentin i september sidste år.

Efter fyringen kom det frem, at Valentin blandt andet havde modtaget vinrejser fra A-kassens faste vinleverandør.

Sagen førte desuden til, at bestyrelsesformand Allan Luplau måtte trække sig, og at den øvrige direktion i Akademikernes A-kasse fratrådte. 

Det er også kommet frem, at det var daværende vicedirektør Lars Kreutzmann, der lækkede oplysninger om de kritisable forhold i A-kassens administration. Lars Kreutzmann har selv i mellemtiden indgået en fratrædelsesaftale med A-kassen.

Ny bestyrelsesformand: Det må aldrig gentage sig
 Med politianmeldelsen kan landets største a-kasse for akademikere se frem til, at der går et godt stykke tid, før oprydningen efter Valentin og Luplau er gennemført.

Den nye bestyrelsesformand Thomas Damkjær Pedersen siger i en pressemeddelelse, at A-kassen tager undersøgelsen til efterretning, og at han vil gøre sit ypperste for, at det forløb, A-kassen har været igennem, aldrig gentager sig.

Med 245.000 medlemmer er Akademikernes A-kasse landets største akademiske a-kasse.

Den tidligere direktør Michael Valentin har hele tiden afvist, at der er foregået noget kriminelt. Der var tale om sjusk, har han gentaget flere gange.