Kommende kanalkonger? Her ses Folkeuniversitetets Sten Tiedemann og th. Carsten Fenger Grøndal
05.04.2019
Nyhed

Jysk universitetsforlag om genåbning af FM-udbud: ”Det ville være irriterende”

Hvis politikerne vælger at genåbne udbuddet af FM4-båndet, hvor Radio24syv pt. holder til, vil det ”være irriterende”, fortæller forlagsdirektør på Aarhus Universitetsforlag, der sammen med Jysk Fynske Medier har budt ind på kanalen.

Af William Leerbeck Meyer

De to regeringspartier Konservative og Liberal Alliance udtaler fredag, at de er åbne over for at genåbne FM4-udbuddet, og det vækker ikke glæde på Aarhus Universitetsforlag, der sammen med Jysk Fynske Medier har budt på sendetilladelsen.

LÆS OGSÅ: Universitetsforlag vil overtage Radio24syv

”Det ville være irriterende. Vi har egentlig ikke en holdning til, hvordan udbuddet skal se ud, men man skal kunne regne med rammerne. Vi har spændt buen længe, og det er ikke rart, hvis målet flytter sig, mens pilen er i luften”, fortæller Carsten Fenger-Grøndahl, forlagsdirektør på Aarhus Universitetsforlag.

Diskussionen er opstået i kølvandet på, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i et debatindlæg i Jyllands-Posten åbnede op for muligheden for, at Radio24syv kunne fortsætte som en digital radiokanal på DAB, efter kanalen valgte ikke at genansøge om sendetilladelse til FM-båndet. Radioen ville ikke acceptere et krav om, at mindst 70 pct. af redaktionen skulle arbejde mindst 110 kilometer fra København.

DF’s udmelding fik så kulturminister Mette Bock (LA) til at melde ud, at hun er klar til at genåbne FM-udbuddet – altså tilladelsen til at bruge det analoge signal.

”Selvfølgelig, hvis juraen tillader det. Det vil være den bedste løsning, men det garanterer jo ikke, at Radio24syv vinder udbuddet. Min umiddelbare reaktion var, at det ikke ville være juridisk muligt at genåbne, men jeg er ved at få det undersøgt. Noget tyder på, at det godt kan lade sig gøre. Det vil da være fantastisk, hvis Dansk Folkeparti går med til det”, sagde hun til Berlingske

Carsten Fenger-Grøndahl understreger at han intet har imod, hvis Radio24syv kunne fortsætte i en anden form, for eksempel som digital kanal. Faktisk er han selv meget glad for kanalen.

”Det ville være godt! Men vi har forberedt os til tænderne på buddet på sendetilladelsen til FM-båndet, så det ville ikke være sjovt, hvis det skulle genåbnes”, fortæller han.

Magisterbladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra kulturministeren.