18.09.2018
Nyhed

Novo Nordisk: 370 forskere mister jobbet i Danmark

En større omstrukturering af forsknings- og udviklingsafdelingen i Novo Nordisk kommer til at ramme 370 danske forskere, som står til at miste deres job i forbindelse med ændringerne.

Af Tobias Dinnesen
370 forskere står til at miste deres job hos Novo Nordisk i Danmark. Derudover står yderligere 30 til at miste jobbet i Kina.

Fyringsrunden er blevet besluttet af topledelsen, fordi den vil omstrukturere enheden ’Research & Development’ (Forskning og Udvikling, red.), så Novo kan fokusere på at opfinde ny medicin og gøre nye opfindelser i kampen mod kroniske sygdomme.

Afskedigelserne sker blandt andet, så medicinalgiganten kan øge sine investeringer teknologisk og biologisk innovation, herunder machine learning og AI (kunstig intelligens, red.).

”Desværre betyder det, at en del værdifulde kolleger vil miste deres job for at sikre, at vi har tilstrækkelig forskningskapacitet til at opnå vores langsigtede vækstmål”, siger koncerndirektør for forskning og udvikling, Mads Krogsgaard Thomsen.

Dansk Magisterforening organiserer et større antal af de ansatte i Novo Nordisk, og på Twitter understreger formand Camilla Gregersen, at DM står klar til at hjælpe de medlemmer, der eventuelt måtte blive berørt af den store massive fyringsrunde.