MP Pension har aktier i banken Macquarie for 47 millioner og investeringer i dens fonde for 838 millioner.
24.10.2018
Nyhed

Magistrenes pensionskasse har 985 millioner hos svindelanklaget bank: Nu sætter de dem i karantæne

MP Pension har aktier for 47 millioner i den svindelanklagede bank Macquarie og 838 millioner i deres fonde. De sætter nu alle investeringer i banken i karantæne.

Af William Leerbeck Meyer

Banken Macquarie er anklaget for at have svindlet med udbytteskat. Det får MP Pension, Magistrene og Psykologernes pensionskasse, til at sætte deres investeringer i banken i karantæne. Investeringer der beløber sig til næsten en milliard kroner. Pensionskassen har aktier i banken for 47 millioner og investeringer i dens fonde for 838 millioner. Det skriver Politiken.

”Det ser ud til at Macquarie har bistået de her svindlere lidt mere aktivt end de fleste andre banker, og det reagerer vi på”, siger Anders Schelde, investeringsdirektør hos MP Pension, til Politiken.

Det er afsløringer fra DR og Politiken, der viser, at banken havde stillet penge til rådighed for spekulation og svindel med udbytteskat. Også efter de var blevet advaret om, at der var noget lusket i gære.

”Nu vil vi have en direkte dialog med Macquarie, så vi kan danne os vores egen opfattelse af, hvad der er foregået. Men hvis alt det, vi har læst, er sandt, peger en rygende pistol på den nuværende ledelse, og så har jeg svært ved at se, at vi fortsat kan være investorer, hvis de stadig er ved roret. Men nu må vi først søge vores egne oplysninger”, siger Anders Schelde til Politiken.

ATP, PFA og PKA erklærede sig også mandag »rystede« over afsløringerne, skriver Politiken.

”Vi synes, at hele sagens omfang er rystende. At der tilsyneladende er en masse finansielle institutioner, der i ond tro systematisk har malket europæiske statskasser, det er skræmmende", sagde Christian Hyldahl, der er direktør i ATP ogudtalte sig på vegne af alle de tre pensionskasser, der er en del af konsortiet til Politiken.