Dansk Bank skilt uden for Danske Bank-filial
Tid til bankskifte? "Der skal meget vægtige argumenter til, for at vi beholder vores penge i Danske Bank”, siger DM´s formand.
16.10.2018
Nyhed

DM kigger på alternativer til Danske Bank

Hvidvaskskandalen får DM til at overveje sin fremtid som storkunde i Danske Bank. Foreningen er i gang med at indhente tilbud fra en række alternative pengeinstitutter.

Af Pernille Siegumfeldt og Thomas Bøttcher

I lighed med en række andre organisationer får hvidvaskskandalen i Danske Bank nu DM til at overveje sin fremtid som storkunde i banken.

I kølvandet på sagen har DM sat en udbudsproces i gang for at indhente tilbud fra forskellige pengeinstitutter.

”Hvidvaskningssagen er moralsk forkastelig. Jeg er ligesom alle andre rystet over den måde, Danske Bank har opført sig på, og min tillid til pengeinstituttet er stærkt svækket. Derfor overvejer vi lige som mange andre, om vi fortsat ønsker at anbringe foreningens penge i banken”, siger Camilla Gregersen.

Trods den svækkede tillid bliver Danske Bank dog ikke udelukket fra at medvirke i det kommende udbud.

”Vi udelukker ikke nogen på forhånd, men min principielle holdning er, at der skal meget vægtige argumenter til, for at vi beholder vores penge i Danske Bank”, forklarer DM´s formand.

Skal lave de billigst mulige aftaler
Danske Bank er i dag DM´s primære bankforbindelse og håndterer alle foreningens ind- og udbetalinger. Af konkurrencehensyn ønsker DM ikke at oplyse, om foreningen også har likvider placeret i investeringsselskabet Danske Invest.

Camilla Gregersen forventer ikke, at DM kan lande en ny bankaftale i morgen.

”Det er meget vigtigt, at vi passer på medlemmernes penge så godt som muligt og sørger for at lave de billigst mulige aftaler”, påpeger hun.

Beslutningen om et eventuelt bankskifte ligger principielt hos foreningens direktør, men DM´s forretningsudvalg vil også blive hørt.

En række ngo´er i Danmark har allerede meldt ud, at de vil forlade Danske Bank som følge af hvidvaskskandalen i bankens estiske filial.

Akademikerne i Norge, der har 130.000 medlemmer, er også i gang med at genoverveje sin aftale med Danske Bank. Hvis de norske akademikere vælger at skifte pengeinstitut, betyder det, ifølge Finanswatch, (betalingssite.red)  at Danske Bank må vinke farvel til Norges mest attraktive kundeportefølje.