31.05.2018
Nyhed

Kun forskere slipper for bijob-bøder

Et flertal uden om regeringen fremsætter nu et forslag, der vil sikre, at det kun er udenlandske forskere, der slipper for bøder, hvis de bijobber. Reglerne skal ikke gælde for andre erhvervsgrupper, mener DF, Socialdemokratiet og SF.

Af Pernille Siegumfeldt

S, SF og Dansk Folkeparti har nu fremsat et ændringsforslag i Folketinget, der vil betyde, at det kun er udenlandske forskere i Danmark, der lovligt kan bijobbe, fx som censor.

Dermed tegner der sig et flertal for, at det fortsat skal være ulovligt at tage ekstra arbejde, hvis man er udlænding og ansat i andre erhverv som fx landbrug eller off-shore branchen.

Regeringspartiet Venstre havde ellers ønsket sig, at man helt droppede bødesystemet og dermed gav tilladelse til op til 12 timers bibeskæftigelse for alle.

Bøde for at møde Folketingets Skatteudvalg
Ifølge Venstre løber socialdemokraterne fra en aftale om at ændre reglerne bredt.

Det afviste Astrid Krag fra Socialdemokratiet i Folketinget tirsdag:

 ”Vi anede da ikke, at regeringen ville åbne en så bred port for bijobberi”, sagde Astid Krag, ifølge netmediet Altinget.

Diskussionen udspringer af en sag, hvor den amerikanske CBS-professor Brooke Harrington blev idømt en bøde for ulovligt bijobberi efter at have haft foretræde for Folketingets Skatteudvalg.

Selv om det ærgrer  udlændingeordfører Marcus Knuth, at forslaget bliver indskrænket, ender Venstre med stor sandsynlighed med at støtte ændringsforslaget.

"Vi stemmer formentlig ja, da det vil gøre livet nemmere for forskere", siger Marcus Knuth til Altinget.