07.06.2018
Nyhed

Novo Nordisk firedobler forskningsstøtte

Novo Nordisk Fonden vil fordoble sin forskningsstøtte de kommende fem år. Kemi, fysik og computerteknologi bliver nye fokusområder.

Af Farhiya Khalid

Novo Nordisk Fonden vil gradvist øge sin årlige forskningsstøtte over de kommende fem år. Ambitionen er at kunne nå et udbetalingsniveau på 5 mia. kr. i 2023, hvilket er en firedobling fra 1,3 mia. i 2017, oplyses der i en pressemeddelelse fra fonden.

”Kort fortalt vil vi øge støtten til alle de områder, vi hidtil har støttet, og brede os ud til en række andre områder, hvor vi ikke hidtil har været særligt aktive,” siger Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand Novo Nordisk Fonden.

Mens sundhedsvidenskab historisk set har været Novo Nordisk Fondens største støtteområde, og vil være det fremadrettet, så breder fonden sig nu mere ud og vil fremover også støtte forskning, der fremmer bæredygtighed.

”Vores vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet,” siger Sten Scheibye.

Kemi, fysik og computerteknologi
Novo Nordisk Fonden oplyser, at et nyt fokusområde for bliver at støtte udvikling af en ”mere bæredygtig verden” via life-science-forskning, der kan omsættes til ”løsninger til gavn for mennesker og miljø”.

Et andet nyt fokusområde for fonden bliver at støtte naturvidenskabelig og teknisk forskning inden fx kemi, fysik og computerteknologi.

”Vi kan se, at mange af de store gennembrud finder sted i grænselandet mellem forskellige fagfelter. Ved at støtte interdisciplinær forskning tror vi, at der kan skabes bedre muligheder for helt nye videnskabelige opdagelser,” siger Lars Rebien Sørensen, der er næstformand i Novo Nordisk Fonden.