DTU vil spørge mere specifikt ind til sexchikane blandt de studerende.
08.02.2018
Nyhed

DTU vil spørge ind til sexchikane i studiemiljøundersøgelse

Danmarks Tekniske Universitet har inkluderet et mere specifikt spørgsmål om, hvorvidt studerende har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed i deres studiemiljøundersøgelse. ”På tide”, mener studenterforkvinde.

Af Farhiya Khalid
Har du oplevet uønsket seksuel opmærksomhed fra andre studerende eller medarbejdere?

Det spørgsmål vil nu blive stillet til DTU’s studerende i forbindelse med institutionens studiemiljøundersøgelse 2018. Tidligere har universitetet kun spurgt meget bredt til problemet, men nu skal der spørges mere direkte. Det fortæller Tine Kjær Hassager, der er kommunikationschef på Danmarks Tekniske Universitet.

”Nu spørges der mere direkte, om de studerende har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed fra enten andre studerende eller medarbejdere”, fortæller Tine Kjær Hassager.

Studiemiljøundersøgelsen foretages over foråret og forventes at være gennemført i april.

Mere synlighed
Sana Mahin Doost, som er forkvinde for Danske Studerendes Fællesråd, mener, det er på tide, at DTU spørger mere direkte til sexchikane i studiemiljøundersøgelsen.

”Vi er nået til et punkt, hvor universiteterne ikke længere kan vaccinere sig selv. Det er selvfølgelig godt, at man undersøger omfanget, men der skal handles meget mere aktivt og konkret”, siger hun.

Er det ikke et godt sted at starte, hvis man vil kende omfanget?

”Jo, det er positivt, men det er slet ikke nok. Man kan godt måle omfanget af chikanen, men studiemiljøundersøgelsen alene løser ikke problemet. Man skal lave synlighedskampagner, så de studerende ved, hvor de kan gå hen og få støtte, hvis de oplever sexchikane,” siger Sana Mahin Doost.