Cambridge Universitet har modtaget 173 anonyme klager om sexchikane.
06.02.2018
Nyhed

Anonyme klager om sexchikane oversvømmer eliteuniversitet

Cambridge Universitet lancerede sidste år en hjemmeside, hvor studerende og medarbejdere anonymt kunne indberette sexchikane. Ni måneder efter har universitetet fået over hundrede klager. ”Vi har et markant problem”, indrømmer universitetet.

Af Farhiya Khalid
”Bryd tavsheden!”

Det var formålet med lanceringen af et anonymt indberetningssystem, der blev introduceret på Cambridge Universitet i maj 2017. Her kunne studerende såvel som medarbejdere på universitetet indberette seksuelle krænkelser og chikane på hjemmesiden www.breakingthesilence.cam.ac.uk. 

Og stilheden blev også brudt. For efter ni måneder har det anerkendte universitet modtaget 173 klager om seksuelle krænkelser og chikane fra både studerende og ansatte. Det har fået Cambridge Universitet til at indrømme, at institutionen har ”et markant problem med seksuelle krænkelser”, skriver den britiske avis The Guardian.

Flere universiteter i England har introduceret lignende indberetningsværktøjer, herunder Manchester Universitet, men Cambridge Universitet er den første højere læreanstalt til at offentliggøre så højt et antal klager.

Ud af de 173 klager handlede 119 af dem om sexchikane mellem studerende, mens syv af klagerne omhandlede sexchikane medarbejdere imellem. To studerende klagede over sexchikane fra ansatte og de resterende handlede hverken om studerende eller personale, skriver The Guardian.

LÆS OGSÅ: Forsker: Indfør whistleblower-ordninger om sexchikane 
LÆS OGSÅ: Eliteuniversitet: Bryd Tavsheden!

Få klager officielt
Muligheden for at indberette sexchikane og krænkelser anonymt har for mange en afgørende betydning. Fx havde Cambridge Universitet kun fået seks officielle klager om sexchikane mellem oktober og december sidste år.

Graham Virgo, der er vicedirektør for uddannelse på universitetet, fortæller, at det har været en udfordring med ”en eller to klager årligt”, for det giver ikke universitetet særlig meget viden om det bredere problem, og hvilken tilgang man skal vælge.

”Gennem det anonyme indberetningsværktøj har vi nu en lang række Cambridge stemmer, som har indberettet de ting, de har været udsat for. Det bekræfter vores tro på, at vi har et markant problem med sexchikane. Nu bliver vi nødt til sikre, at de, der er berørt, får den støtte og vejledning, de har brug for”, siger Graham Virgo til The Guardian.