Forligsmand Mette Christensen har indkaldt KL og Danske Regioner til nye forhandlinger i denne uge.
09.04.2018
Nyhed

OK18: KL og Danske Regioner indkaldt til nye forhandlinger

Overenskomstforhandlerne for hele den offentlige sektor gik på weekend uden nye aftaler i kalenderen. Men nu har forligsmand Mette Christensen indkaldt KL og Danske Regioner til nye forhandlinger i denne uge.

Af Farhiya Khalid
Forhandlingerne på det offentlige område så ud til at gå i stampe i weekenden, og parterne gik således fra forligsinstitutionen uden et nyt stævnemøde i kalenderen.

Men nu er der nyt. Parterne, der forhandler nye overenskomster for de kommende tre år, er blevet indkaldt til nye forhandlinger af forligsmand, Mette Christensen.

Kommunernes Landsforeningen og Danske Regioners presseafdelinger bekræfter overfor DR Nyheder, at der er indkaldt til nye møder i forligsinstitutionen henholdsvis onsdag og torsdag i denne uge.

Statslige forhandlere ikke indkaldt
De statslige forhandlere er dog ikke umiddelbart indkaldt til nye møder. Flemming Vinther, der er chefforhandler for lønmodtagerne på det statslige område er ikke blevet indkaldt til nye forhandlinger, skriver han i en sms til DR Nyheder. 

Det undrer imidlertid Michael Ziegler (K), der er topforhandler for Kommunernes Landsforening.

”Jeg ville have troet, at et naturligt næste skridt ville have været at indkalde på det statslige område, men jeg respekterer fuldt ud, at forligsmanden kan sidde med en anden vurdering på baggrund af det samlede overblik over de tre forhandlingsborde”, siger Michael Ziegler til DR.

På modsatte side af forhandlingsbordet står Anders Bondo Christensen, der er formand for Forhandlingsfællesskabet. Han er ifølge DR ”helt tryg” ved, at forligsmanden ikke har indkaldt det statslige område, og han ”stoler fuldt ud på forligsmandens beslutning”.

Michael Ziegler ved ikke, hvad der skal forhandles om i detaljer hos forligsmanden onsdag, men han forventer ifølge DR, at parterne på det kommunale område når tættere på hinanden i spørgsmålet om lønstigninger og lærernes arbejdstid.