Pengene skal ud at arbejde, men vil helt sikkert også give flere job hjemme, siger sekretariatleder i Globalt Fokus, Peter Christensen
05.09.2017
Nyhed

NGO´er: Der er nye job i finansloven

Regeringen lægger op til at give NGO´erne 230 millioner mere end forventet. Det betyder nye job til specialister inden for socio-økonomi, teknologi og oprustning af civilsamfundet, lyder vurderingen.

Af Pernille Siegumfeldt

For første gang i mange år er der nye jobs på vej i NGO-verden.

Sådan lyder vurderingen fra blandt andre Peter Christiansen, der er sekretariatsleder i paraplyorganisationen Globalt Fokus. Selvom økonomien i medlemsorganisationerne ikke er på niveau med bevillingerne før nedskæringerne i 2015, er regeringens finanslovsforslag godt nyt, mener han.

”Overordnet kan vi se frem til en bevilling, der er 230 millioner større end forventet. Regeringen har tidligere været relativt kritisk over for civilsamfundets rolle, så vi tager det som en anerkendelse. Og selv om de fleste penge vil gå til aktiviteter ude i verden, betyder det helt sikkert også en oprustning i organisationerne herhjemme”, forklarer Peter Christiansen.

Alt det Magistrene er eksperter i
Jan Kjær, der er selvstændig multimediejournalist med speciale i udvikling og medlem af DM Privats bestyrelse, bekræfter, at der er flere ansættelser på vej i de hjemlige NGO-sekretariater, nogle steder op til 10 nye job.

”Selvom pengene skal gå til arbejde ude i verden, får organisationerne brug for at hyre programmedarbejdere, der kan det, som magistrene er eksperter i, nemlig at fungere i både socio-økonomiske og flerkulturelle sammenhænge”, siger Jan Kjær.
 
Den fireårige rammebevilling på 1,23 milliarder til de humanitære og internationale NGO´er forudsætter, at organisationerne er innovative i deres programimplementering, nåde ude og hjemme.
Det forklarer Peter Christiansen fra Globalt Fokus.

Ny ilt til udviklingsarbejdet

”I en verden, hvor alle har en smart phone, skal vi satse på at bruge de nye platforme, når vi laver dialog og indgår i partnerskaber. Ud over at skulle bruge teknologiske kompetencer får vi brug for  specialister inden for socio-økonomi og opbygningen af civilsamfund”, vurderer sekretariatslederen.

Ifølge Jan Kjær kom det bag på de fleste i NGO-verdenen, at civilsamfundet fik tilført nye midler i stedet for at blive beskåret endnu engang.

”Det giver ro, lettelse og ny ilt til udviklingsarbejdet. Det er helt centralt, at civilsamfundets indsats bliver anerkendt af en regering, der i perioder langt fra har leveret den fornødne opbakning”, siger Jan Kjær.