04.09.2017
Nyhed

Miljøstyrelsen: Besparelse på 100 millioner koster ikke job

Effektiviseringsgevinsten, som fremgår af regeringens forslag til finanslov, skal findes på husleje, IT og ved naturlig afgang, siger Miljøstyrelsens vicedirektør.

Af Pernille Siegumfeldt
Den nylige sammenlægning af Miljøstyrelsen og Styrelsen for vand- og naturforvaltning kan give en effektiviseringsgevinst på 100 millioner frem mod 2021.

Det fremgår af regeringens finanslovsforslag.

 Pengene skal findes på husleje, IT og frivillige fratrædelser blandt medarbejderne. Men regulære fyringer er ikke på tapetet.
Det løfte kommer ifølge netmediet Altinget fra Miljøstyrelsens vicedirektør, David Fjord Nielsen.

”Det kræver naturligvis en effektiviseringsindsats at håndtere opgaverne med færre medarbejdere undervejs, men det giver os ikke anledning til bekymring at klare dette gradvist og med naturlig afgang. Vi ser intet behov for fyringsrunder eller tilsvarende for at nå de mål”, hedder det i et skriftligt svar fra David Fjord Nielsen til Altinget.

Fælles IT skal lette arbejdsgange
 Den nye Miljøstyrelse er netop flyttet ind i Haraldsgade på Nørrebro og har forladt lokalerne i  Strandgade på Christianshavn.

Det er første skridt i effektiviseringsplanen. Tilsvarende er der allerede reduceret i ledelseslaget. forklarer vicedirektøren.

”I de næste faser forventer vi at hente effektiviseringer ved fælles IT, blandt andet besparelser på licenser, men også fremover med nye, fælles systemer, som kan lette arbejdsgangene”, forklarer David Fjord Nielsen ifølge Altinget.

Der er cirka 70 DM-medlemmer ansat i Miljøstyrelsen. Men på grund af både flytning og en forestående generalforsamling med nyvalg til AC-klubben kan magisterbladet.dk først får en kommentar fra en DM-tillidsrepræsentant onsdag.