Når man selv har lavet karriereplanen, har man også magten til at lave den om, siger Trine Halle.
29.09.2017
Nyhed

Det er ikke et nederlag at lave planen om

Trine Halle har målrettet brugt en karriereplan for at nå sit mål om at blive museumsinspektør. Men man skal være klar til at justere planen og være sin egen bedste ven undervejs, siger hun.

Af Troels Kølln
”Jeg gider ikke sige, at det har været så nemt og bare er kørt derudad. Det har overhovedet ikke kørt derudad. Der har været sideveje, omveje og tårer, men heldigvis også gode oplevelser”, fastslår hun.

Som mange andre har Trine Halle måttet sande, at arbejdsmarkedet ikke nødvendigvis står klar med den stilling, man drømmer om, når man forlader universitet. Alligevel er det lykkedes hende at nå frem til sit nuværende ønskejob som museumsinspektør ved Magasin du Nord Museum, og det skyldes ikke mindst, at hun undervejs har støttet sig til en karriereplan og forsøgt at arbejde bevidst hen mod sit mål.

Hendes far gav hende ideen. 

Det var ham, der både blev glad og stolt, da hun fortalte, at hun ville læse historie, men også satte sig ned med hende og fortalte, hvad hun kunne regne med at få i løn, advarede hende om, at der nok ville komme perioder med arbejdsløshed og tegnede hende som historiker på et stort ark, hvidt papir. 

”Du står her, og du vil gerne herover”, sagde han og pegede på den anden ende af papiret. 

”Hvordan kommer du det? Du kan godt, men jeg tør love dig, at vejen ikke bliver lige, for det gør den sjældent, ligegyldigt, hvad du vil være”.

Læs hele interviewet hos DM Natur & Kultur.