07.09.2017
Nyhed

Besparelser på finansloven er ikke nye besparelser

Det skabte stor forvirring blandt medarbejderne, at Miljøstyrelsen stod til at skulle levere besparelser på finansloven. Men det er ikke nye 100 millioner kroner, der skal findes. Det kunne DM-tillidsrepræsentant Peter Fabricius berolige sine kolleger med efter nogle dage.

Af Pernille Siegumfeldt

Den besparelse på 100 millioner kroner, som skal findes i forbindelse med sammenlægningen af den gamle Miljøstyrelse og Styrelsen for vand- og Naturforvaltning, kommer ikke oveni de besparelser, som allerede er meldt ud.

Det kunne tillidsrepræsentant Peter Fabricius i går fortælle de godt 150 DM-medlemmer, der arbejder i den nye Miljøstyrelse.

 Det nåede at skabe en hel del bekymring blandt medarbejderne, at regeringens finanslovsforslag specifikt omtaler den effektiviseringsgevinst, man forventer at høste i løbet af de næste fire år som følge af sammenlægningen.

Fagområderne forbliver uberørte
Men i går blev det præciseret af ledelsen på den nye arbejdsplads, at de 100 millioner er allerede kendte besparelser, at udmøntningen er planlagt, og at besparelsen ikke skal findes blandt fagmedarbejderne.

”På lønsiden vil Miljøstyrelsens fagområder stort set forblive uberørte. Fremadrettet vil personalereduktionen ske i stabsenheden”, fortæller Peter Fabricius, der er den ene af to tillidsrepræsentanter.

Han ærgrer sig over, at blandt andet den stiftende generalforsamling i den nye DM-klub tirsdag blev præget af kollegernes bekymring for opgaveløsningen og for arbejdsmiljøet.

”Det kunne have været undgået, hvis man straks havde givet en intern forklaring på enhedsmøder og intranet”, mener Peter Fabricius.

IT, husleje og naturlig afgang
Den nye Miljøstyrelse er netop nu ved at pakke flyttekasserne ud i Haraldsgade og har været igennem en turbulent periode med overflytning af enheder til departementet og udflytning af to enheder til Slagelse, forklarer Peter Fabricius.

”Heldigvis er det nye Samarbejdsudvalg snart på plads, så vi igen har et formelt forum for samarbejdet med ledelsen”, siger han.

Tidligere på ugen meldte vicedirektør David Fjord Nielsen ud i en artikel i Altinget, at pengene skulle hentes på IT, husleje samt naturlig afgang blandt medarbejderne.