"Må jeg gå fra hus og hjem? Hvor er der jobåbninger? Det er sådan nogle tanker, vi går med", siger Tommy Dalegaard Madsen.
01.11.2017
Nyhed

TR på UCC: Alle er berørte af fyringsrunde

Allerede inden de varslede masseafskedigelser var pædagoguddannelsen UCC plaget af problemer med dårligt arbejdsmiljø. Nu overvejer mange en frivillig fratrædelse, fortæller DM´s tillidsrepræsentant.

Af Pernille Siegumfeldt

En trivselsundersøgelse blandt underviserne på pædagoguddannelsen UCC viste allerede i foråret, at flere end hver anden har det skidt, når de går på arbejde.

Arbejdspres, at stå alene med et ansvar og meget store arbejdsmængder havde ifølge surveyen presset medarbejderne helt i bund i en periode, hvor fire uddannelser skulle fusionere til én på den nye Campus Carlsberg.

Det endte med et påbud fra arbejdstilsynet.

Derfor rammer det ekstra hårdt, at pædagoguddannelsen på UCC nu skal holde særligt for, når professionshøjskolen skal spare 40 stillinger inden 2018.

Det fortæller Tommy Dalegaard Madsen, der er DM-tillidsrepræsentant for underviserne.

”De fleste tillidsrepræsentanter brugte dagen i går på at have samtaler med kolleger, og bekymringen er enorm. Mange overvejer at tage en frivillig fratrædelse, men endnu flere vil undersøge muligheden for at gå på nedsat tid, så arbejdet kan fordeles på flere”, forklarer Tommy Dalegaard Madsen.

Må jeg gå fra hus og hjem?
De varslede fyringer på UCC sker som en konsekvens af regeringens uddannelsesbesparelser på to procent årligt. Et internt notat fra ledelsen, som Magisterbladet har fået adgang til, viser, at ledelsen skal finde 43 millioner kroner, heraf 23 millioner i 2018 og yderligere 20 millioner i 2019. Det skaber stor usikkerhed, fortæller Tommy Dalegaard Madsen.

”Skal jeg tale med banken? Må jeg gå fra hus og hjem? Hvor er der jobåbninger? Mon det er mig som bliver prikket? Det er sådan nogle tanker, vi går med. Og oveni tænker vi alle sammen på, hvordan fremtiden bliver, hvis vi er så heldige at gå fri af denne fyrringsrunde – kan jeg holde til at miste mine kolleger og nære arbejdsrelationer og hvad sker der med kvaliteten af pædagoguddannelsen fremadrettet?  Der et en stærk bekymring for, hvordan hverdagen kommer til at se ud”, forklarer DM´s tillidsrepræsentant.

Skarpt fokus på opgaveprioriteringen
I notatet deler ledelsen medarbejdernes frustration over regeringens sparekurs på uddannelsesområdet. "UCC´s ledelse har både offentligt og i forhold til ministeriet gjort opmærksom på, at vi ikke kan spare mere uden at det går ud over kvaliteten af uddannelserne," hedder det blandt andet.

Tommy Dalegaard Madsen har også i det praktiske oplevet, at der fra institutionens ledelsens side er gjort meget for at afbøde de værste konsekvenser af nedskæringerne.

"I budgetdrøftelserne har vi holdt skarpt fokus på opgaveprioriteringen. Arbejdspresset må simpelthen ikke øges i den situation som vi befinder os i " pointerer han.

Inden 8. november skal medarbejderne melde ud, om de vil tage imod en fratrædelsesordning. Varslingsdagen, hvis man ikke når i mål ad frivillighedens vej, er sat til 20. november. En demonstration mod regeringens uddannelsesbesparelser er under planlægning i fællesskab med de studerende. Den finder sted 7. november.