"Det er besynderligt, at Moderniseringsstyrelsen ikke accepterer afgørelsen om betalt frokost i DR", siger tillidsrepræsentant Vibeke Skov Larsen.
02.11.2017
Nyhed

"Det er en meget skidt tråd - og en meget uartig udmelding"

I en af statens største styrelser undrer tillidsrepræsentant Vibeke Skov Larsen sig over, hvorfor Moderniseringsstyrelsen pludselig jagter de statsansattes betalte frokostpause.

Af Pernille Siegumfeldt

Hun har ikke holdt frokostpause i dag, da hendes kalender er belagt med møder. Men Vibeke Skov Larsen var til gengæld ved at få morgenkrydderen på tværs, da hun i avisen læste dagens udmelding fra Moderniseringsstyrelsen.

Styrelsen har i et brev til sine forhandlere meddelt, at det er arbejdsgivers holdning, at de statsansattes betalte frokostpause er et personalegode og ikke en del af overenskomstaftalen.
  
Brevet er sendt, netop som forhandlinger om en ny overenskomst går i gang.

På den ene side er det en melding, som er svær at tage seriøst, og på den anden side er det til at blive rasende over, siger Vibeke skov Larsen. Hun er DM´s tillidsrepræsentant for mere end 200 akademikere i Slots-og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet.

En meget uartig udmelding
”Det er en meget skidt tråd, Moderniseringsstyrelsen har startet. Og en meget uartig udmelding, som får os til at spekulere meget over, hvad de ellers har i pipelinen ved de kommende overenskomstforhandlinger”, siger Vibeke Skov Larsen.

I Slots- og kulturstyrelsen tager AC-klubben for givet, at den betalte frokostpause fortsætter.

”Det er besynderligt, at vores arbejdsgiver ikke vil acceptere den voldgift, der gav de ansatte i DR medhold i, at deres frokostpause er en del af overenskomstaftalen. På min arbejdsplads har vi en aftale, indtil den eventuelt bliver ændret ved forhandlingsbordet,” fastslår Vibeke Skov Larsen.

DM´s tillidsrepræsentant finder det ærgerligt, at medarbejderne i staten igen skal have smadret arbejdsglæden.

”Jeg har meget svært ved at tro, at nogen for alvor mener, at de kan bevare en fleksibel medarbejdergruppe, hvis de prøver at omgå reglerne på den her måde. Statens akademikere er på ingen måder lønførende, så vi er glade for, at vi i det mindste kan gå i kantinen midt på dagen i stedet for at spise madpakke på kontoret”, siger Vibeke Skov Larsen. 

LÆS OGSÅ: Staten vil fjerne de ansattes betalte frokostpause - uden kompensation