Ny TV-serie om tro på vej fra Adam Price: "Kunne vi dog bare eksportere rummeligheden i Den Danske Folkekirke til den globale religionsdebat." Tegning: Ib Kjeldsmark
06.03.2017
Nyhed

Vidensfestival er blevet en institution

Med seks år på bagen og en tredjedel af billetterne allerede forhåndsreserveret til 2018, er vidensfestivalen nok kommet for at blive. I lørdags var Adam Price første mand på podiet.

Af Pernille Siegumfeldt

Magisterbladet.dk var med, da Ræson, DM og Det Kongelige Bibliotek bød på 12 timers foredrag om kunst, naturvidenskab og politik. Første mand på podiet var Adam Price, der talte om sin kommende TV-serie, Herrens veje:

”Tro har vist sig at være et langt mere sprængfarligt politisk stof end noget af det, vi behandlede i min forrige TV-serie Borgen. 

Både flygtninge, integration og frikadeller i danske daginstitutioner er jo et spørgsmål om tro. 

Jeg har tilbragt mange timer med research blandt grundtvigianere, der ikke tror mere end det gør noget, Indre Mission og så alle dem, der ligger midt imellem.

Selv er jeg et lidt svævende støvfnug, der ikke tror på en skabende Gud, som lytter til vores aftenbønner. Men jeg tror på noget….

Jeg er blevet meget inspireret af rummeligheden i den danske folkekirke. Kunne vi dog bare gøre den tolerance til en eksportvare ind i den globale religionsdebat.

Alene på lille Bornholm kæmper fx tre retninger inden for Folkekirken. Da jeg talte med den lokale domprovst fra Rønne sagde han til mig: ”I min kirke findes helvede ikke. Hvis I har behov for helvede, må I tage til Nexø.”