17.03.2017
Nyhed

Københavns Universitet får ny formand

Den 1. april bliver Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør i Novo Nordisk, ny formand for Københavns Universitets bestyrelse. Den nuværende formand træder tilbage ”af personlige grunde”, oplyser universitetet.

Af Louise Egholm Burcharth

I otte år har Niels Strandberg Pedersen været formand for Københavns Universitets bestyrelse.

Men den 1. april giver han stafetten videre til Mads Krogsgaard Thomsen, der er koncerndirektør i Novo Nordisk og siddet i bestyrelsen siden 2012. Niels Strandberg Pedersen træder tilbage af ”personlige grunde”, og da bestyrelsen er færdig med at ansætte en ny rektor, oplyser Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

”Det er et helt naturligt tidspunkt med et formandsskifte. Arbejdet med at ansætte en ny rektor er færdigt, og bestyrelsen drøfter i øjeblikket strategien for universitetet frem mod år 2023. Her er det oplagt, at en ny person overtager roret”, siger Niels Strandberg Pedersen i pressemeddelelsen.

Forskerforum: Snedig manøvre
Forskerforum kalder det imidlertid ”en smart finte fra KU’s bestyrelse”, da man dermed undgår regeringens ønske om fremover at lade Uddannelses- og Forskningsministeriet udpege universiteternes bestyrelsesformænd, hvilket magisterbladet.dk tidligere har skrevet om.   

Jasper Steen Winkel, vicedirektør for kommunikation på Københavns Universitet, afviser dog over for Forskeforum, at der skulle være tale om en ”særlig manøvre”:

”Vi opfatter på ingen måde skiftet af bestyrelsesformand som en finte. Skriftet har været længe undervejs og er helt uafhængigt af politiske forhold. Ministeriet har i øvrigt været informeret om skiftet.”

Det var en enstemmig bestyrelse, der tidligere på ugen valgte Mads Krogsgaard Thomsen som ny formand. Han er som koncerndirektør i Novo Nordisk ansvarlig for forskning og udvikling og er adjungeret professor i farmakologi og har en ph.d.- og doktorgrad fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole.