"Vi må gerne udfordre plejer", forklarer Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening om, hvad innovationspraktikken kan hjælpe med.
11.05.2017
Nyhed

Offentligt ansatte DM’ere kan nu komme i innovationspraktik

Dansk Magisterforening er blevet partner for en kampagne fra Center for Offentlig Innovation, som fokuserer på at skabe vidensdeling på tværs af den offentlige sektor og give deltagerne mulighed for at udvide deres netværk.

Af Tobias Dinnesen
Er du offentligt ansat, medlem af Dansk Magisterforening og interesseret i at komme i ’innovationspraktik’ andre steder i den offentlige sektor? Så har du muligheden nu.

Center for Offentlig Innovation (COI), som er etableret af regeringen, KL, Danske Regioner, FTF, OAO og Akademikerne, forsøger at skabe en dynamisk udveksling af idéer til innovation på tværs af den offentlige sektor ved at give de ansatte mulighed for at komme i praktik andre steder i den offentlige sektor, hvor man har givet tilsagn om at ville modtage en praktikant.

Som noget nyt forsøger COI i år at aktivere medlemsorganisationerne, og da mange af Dansk Magisterforenings medlemmer netop er ansat i den offentlige sektor, er DM i år blevet partner på COI’s innovationspraktik-program.

I praksis betyder det, at DM aktivt vil forsøge at aktivere sine medlemmer til at deltage i programmet og måske også aktivere deres arbejdspladser, så de også modtager en praktikant, ligesom DM også selv vil tage imod innovationspraktikanter.

”Vi har indgået et partnerskab med Center for Offentlig Innovation, fordi vi kan se, at udvikling er en afgørende faktor i vores medlemmers arbejdsliv”, forklarer Camilla Gregersen, DM’s formand, om baggrunden for, at DM har valgt at deltage i praktikprogrammet.

”Jeg håber, at innovationspraktikken kan give medlemmerne et nyt netværk og et andet perspektiv og viden, som de kan inddrage i deres nuværende arbejdsliv, uanset om de er ansat statsligt eller kommunalt. På den måde kan de bringe viden i spil på nye måder og skabe samarbejder på tværs af den offentlige sektor”, uddyber hun.

”Vi små gerne udfordre plejer”

Formålet med innovationspraktikken er at give både de offentligt ansatte og de offentlige arbejdspladser ny inspiration til måder at løse opgaver på, og som en ekstra bonus giver det også de enkelte ansatte et større netværk og et større kendskab til andre dele af den offentlige sektor.

Netop udvekslingen af viden på tværs af den offentlige sektor er et af de primære formål med Innovationspraktikken, forklarer Alexander Løchte Nielsen, som er projektleder i COI.

”Ansatte i den offentlige sektor er gode til at lære af hinanden, og med Innovationspraktikken har vi skabt en ramme, der gør det nemt”, understreger han.

Camilla Gregersen forklarer, at hun håber, at innovationspraktikken kan være en mulighed for DM’s medlemmer til at udfordre sig selv og sætte deres viden i spil i nye sammenhænge, hvor de kan være med til at styrke den tværgående sammenhængskraft på tværs af offentlige organisationer.

”Helt grundlæggende handler det om at være åben. Vi må gerne udfordre plejer. Innovationspraktikken giver vores medlemmer mulighed for at rive sig selv ud af vanerne og se, at man kan arbejde på helt nye måder. Det tror jeg er rigtig vigtigt at gøre engang imellem, både for arbejdsglæden og for at se sig selv og sine vaner i et nyt perspektiv”, mener hun.

Du kan allerede nu tilmelde dig årets innovationspraktik og læse mere om tilbuddet på Center for Offentlig Innovations hjemmeside: www.coi.dk/innovationspraktik