Colorbox
23.05.2017
Nyhed

Bæredygtigt Landbrug hetzer navngivne embedsmænd

Den kontroversielle landbrugsorganisation vil ”rydde op” i Miljøministeriet. Derfor skal navgivne embedsmænd fremover hænges ud offentligt. Absurd, siger DM’s formand.

Af Thomas Bøttcher

”Der skal ryddes op i embedsmandsstanden, som i årtier har manipuleret med den danske offentlighed om miljøets tilstand”.

Sådan lyder begrundelsen fra Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede, efter at foreningen i et medlemsbrev under rubrikken ”navne-gennemgang” fremsætter et voldsomt angreb på en navngiven kontorchef i Miljøstyrelsen.

Målet er at ”luge ud” blandt embedsmænd, der ikke følger deres ministers politiske linje. Ifølge Flemming Fuglede er fremgangsmåden berettiget i en situation, hvor den siddende minister ikke har magtet at tage et opgør, skriver Landbrugsavisen.

”Men det har han ikke ønsket. Hvorfor kan vi kun gisne om, men man har jo set andre ministre, der har taget clinch med embedsværket, og hvor det er endt med, at det har taget livet af embedsværket. Nu tager vi slagsmålet for ham. Det kan ikke hjælpe, at det er embedsværket, der styrer slagets gang”, siger Fuglede ifølge avisen.

Bæredygtigt Landbrug skriver blandt andet, at kontorchefen ”i adskillelige tilfælde bevidst har arbejdet på at undgå inddragelse af både politikere og borgere bl.a. vedrørende retningslinjer” og ”offentliggjort referater, der ikke er godkendte”.

Kontorchefen er angiveligt ikke den eneste, som Bæredygtigt Landbrug vil give det glatte lag. Ifølge medlemsbrevet vil Bæredygtigt Landbrug løbende gøre opmærksom på embedsmænd, som bør ses efter i kortene.

DM: Over stregen

Dansk Magisterforenings formand Camilla Gregersen kalder fremgangsmåden ”absurd”.

”Det er langt over stregen og helt urimeligt at hænge enkeltpersoner ud på den her måde. Jeg vil opfordre Bæredygtigt Landbrug til at komme med en undskyldning til den pågældende medarbejder”, siger hun.

Departementschef i Miljøministeriet Henrik Studsgaard kalder angebet uværdigt.

”Medarbejderne i Miljø- og Fødevareministeriet er ansat til at føre regeringens politik ud i livet, og de passer deres arbejde. Oplever man andet, så bør man henvende sig til den enkeltes chef frem for at udbasunere kritikken i pressen”, skriver han i en mail til Landbrugsavisen.

Camilla Gregersen opfordrer medlemmer, der bliver berørt af Bæredygtigt Landbrugs kampagne om at henvende sig til DM.

”Det skaber stor utryghed på arbejdspladsen, hvis man risikerer at blive hængt ud i medierne for at passe sit arbejde. Vi vil i den situation sørge for, at medlemmer får al den juridiske assistance, de har brug for”, siger hun.