Andreas Kamm går på pension til efteråret og forlader dermed Dansk Flygtningehjælp efter næsten 20 år som generalsekretær og næsten 40 år som ansat.
08.05.2017
Nyhed

Andreas Kamm modtager pris for sin humanitære indsats

Den afgående generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp er blevet tildelt Hartmann-prisen for sit brede sociale og humanitære syn. Til efteråret går Andreas Kamm på pension.

Af Tobias Dinnesen
På tærsklen til sin pension hædres Andreas Kamm, der til efteråret stopper som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, for sin mangeårige indsats. Det skriver Dansk Flygtningehjælp i en pressemeddelelse.

Det er Brødrene Hartmann Fonden, som har tildelt den afgående generalsekretær Hartmann-prisen. Ud over hæderen følger der også 300.000 kr. med prisen.

"Andreas Kamms virke er ikke drevet af snævre, politiske hensyn, men af et bredere socialt og humanitært syn", forklarer Peter-Ulrik Plesner, bestyrelsesformand for Brødrene Hartmann Fonden, om baggrunden for at overrække prisen til Andreas Kamm.

Flygtningespørgsmålet er et af de hotteste emner
Andreas Kamm har været generalsekretær i næsten 20 år og har været ansat i Dansk Flygtningehjælp i næsten 40 år, men flygtningespørgsmålet har næppe været mere aktuelt, end det er lige nu, mener Peter-Ulrik Plesner, som kalder det "et af de hotteste emner på den offentlige dagsorden".

"Det er et spørgsmål, stort set alle har en mening om. Nogle hævder endda, at løsningen af flygtningespørgsmålet er helt afgørende for Europa og EU’s fremtid", forklarer bestyrelsesformanden.

I den debat har Andreas Kamm længe været en markant og vægtig stemme, som har givet sit besyv med i forholdet til flygtningespørgsmålet. Derfor er det en naturligt glad Andreas Kamm, der takker for den ærefulde pris.

"Det er en stor ære at modtage Hartmann-Prisen, der naturligvis også er et skulderklap til organisationen og det enorme arbejde, vores fantastiske medarbejdere gør for at hjælpe folk, der er drevet på flugt", siger han.

Andreas Kamm er cand.mag. i historie og litteratur fra Odense Universitet. Til efteråret stopper han som generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp, som han ellers har stået i spidsen for siden 1998.