Rane Willerslev optræder som den eneste kilde to gange på listen over de 10 mest læste historier i 2017.
03.07.2017
Nyhed

Her er den endelig: Listen med historier du skal læse i din ferie

Som supplement til den åbenlyse clickbait i artiklens rubrik, så mener vi i al ubeskedenhed, at vi har samlet det bedste fra årets første seks måneders produktion af indhold til både blad, web og vores debatunivers til dig, som du kan nyde, mens vi holder ferie indtil august.

Af Redaktionen
Årets første seks måneder har budt på både nye tiltag på magisterbladet (som fx vores Scient.-univers for alle de naturvidenskabeligt uddannede medlemmer af DM), men også nye faste tiltag i vores løbende netdækning.

Lige om lidt trækker vi dog internetstikket ud af computeren og lader agurketid være agurketid, indtil vi vender stærkt tilbage til august med mere debat og flere stærke nyheder og historier om alt fra karriere, ny forskning, arbejdsmarkedsforhold og kulturinstitutionerne til det politiske spil om et nyt bevillingssystem på de videregående uddannelser.

Indtil da kan du mæske dig med noget af det gode indhold, som vi har lavet i løbet af det sidste halve år, som også har budt på en mindre shitstorm, fordi vi lavede en, mente nogle, racistisk forside. Vi tog kritikken til os og endte med både at lave journalistik om det og få lavet en alternativ forside, som en af kritikerne fik frie hænder til at lave: Karikaturtegning i Magisterbladet udløser shitstorm.

Inden vi når til listen med 10 mest læste historier på magisterbladet.dk i første halvår 2017, så er der to trykte udgaver af magasinet, som vi gerne vil fremhæve:

 • I årets første udgave af Magisterbladet satte vi fokus på en scient., en humanist og en sociolog, der deler deres hemmeligheder til, hvordan man bliver rig og/eller får millionstøtte til sine idéer. Du kan læse temanummeret om succesfulde iværksættere lige her: Magisterbladet 1, 2017.
 • I det sidste nummer af Magisterbladet før sommerferien har vi et ekstremt interessant tema om, at tilfredse medarbejdere giver mere profit. Derfor bør ledelserne rundt omkring have mere fokus på arbejdsmiljø, fordi det i sidste ende kan aflæses på bundlinjen. Læs hele temaet lige her: Magisterbladet 6, 2017.  

Men du skal selvfølgelig ikke snydes for den liste, du måske selv har været med til at påvirke. Her er nemlig de 10 mest læste historier på magisterbladet.dk i første halvdel af 2017:

 1. Norge vil styrke humaniora - og Danmark er skræmmebilledet
 2. Rane Willerslev: "Systemet skal være til for menneske, ikke omvendt"
 3. Mindeord: Hun var altid tillidsrepræsentant
 4. Ugens profil: Røg pot og tog svampe for åben mikrofon
 5. Fire dages arbejde - samme løn
 6. Guide: Sådan forhandler du løn året rundt
 7. Undersøgelse: RUC's humanister er mest parate til arbejdsmarkedet
 8. Blog: Humanister har et naturligt bullshit-filter - brug det!
 9. Blog: Fremtiden tilhører den, der skaber den
 10. Ugens profil: I Danmark tror folk, at vi har opnået kønsligestilling