13.02.2017
Nyhed

Stor fyringsrunde i PostNord rammer også DM'ere

Ved udgangen af 2017 skal der være 1000 færre ansatte i PostNord Danmark på grund af en stor omstrukturering. Det rammer også DM’ere.

Af Louise Egholm Burcharth
Når man i dag modtager en pakke og brev på samme dag, vil de typisk blive leveret af to postmedarbejdere.

Men det vil en ny produktionsmodel i kriseramte PostNord Danmark gøre op med. Derfor kommer man til at sige farvel til 1000 stillinger i Danmark. Det skriver Berlingske.

”Vi bliver mere end 1000 færre ansatte, når 2017 er gået. Det bliver en kombination af færre ledere og ansatte i administration og operation. Samtidig laver vi om på produktionsmodellen”, siger Peter Kjær Hansen, der er administrerende direktør for PostNord Danmark, til Ritzau.

To af Dansk Magisterforenings medlemmer er allerede blevet fyret, oplyser Dansk Magisterforening til magisterbladet.dk. PostNord Danmark havde tilsammen før fyringsrunden 19 medlemmer af Dansk Magisterforening ansat.

PostNord oplyser til Berlingske, at den danske afdeling nu skal i gang med at omstille sig til en såkaldt ”bæredygtig produktionsmodel”, som vil tage en del år at indfase og i sidste ende vil føre til, at mange ansatte vil miste deres job.

I 2016 havde PostNord et driftsunderskud på lige over en milliard svenske kroner. Og især den danske del af forretningen trækker ned, oplyser PostNord i en pressemeddelelse:

”PostNords resultat påvirkes stadig af markant faldende brevmængder, primært i Danmark. Den hurtige digitalisering har medført en voldsom negativ volumen- og resultatudvikling i den danske virksomhed.”