Peter Vesterheden skriver ifølge avisen.dk i en mail til medarbejderne i Arbejdstilsynet, at den seneste tid har slidt på ham og og medarbejderne.
01.02.2017
Nyhed

Arbejdstilsynets direktør stopper efter ministerkritik

2016 har budt på en lang række dårlige sager for ledelsen i Arbejdstilsynet, og det får nu konsekvenser for den øverste ledelse, da direktør Peter Vesterheden fratræder med omgående virkning.

Af Tobias Dinnesen
Først gennemtrumfede ledelsen en ny kørselsordning, som gav markant længere arbejdstider for en række medarbejdere, siden fik en dårlig APV (arbejdspladsvurdering, red.) alarmklokkerne til at ringe

Og i efteråret 2016 måtte medarbejderne i Arbejdstilsynet sande, at der ikke var nogen, der holdt hånd i hanke med deres arbejdsmiljø, hvilket paradoksalt nok netop er tilsynets opgave for offentlige og private arbejdspladser i Danmark.

Alt sammen fik det i december den nytiltrådte beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen (V) til at indkalde Arbejdstilsynets ledelse til et møde for at få en forklaring på, hvad ledelsen havde tænkt sig at gøre ved mistilliden og den dårlige trivsel. Dengang forklarede ministeren, at ansvaret for at sikre god trivsel faldt tilbage på direktør Peter Vesterheden.

Konsekvensen af den proces lader til at vise sig nu, da Beskæftigelsesministeriet i en kort pressemeddelelse tirsdag forklarede, at Arbejdstilsynets direktør, Peter Vesterheden, fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning.

"Det sker på baggrund af en vurdering af, at Arbejdstilsynets mål og strategier bedst kan indfries med en ny direktør”, skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Arbejdstilsynet skal stå skoleret for ny minister

Fratrådt direktør: Det har slidt på mig og jer
Avisen.dk skriver, at mediet har set en mail, som Peter Vesterheden har sendt til medarbejderne i Arbejdstilsynet.

Her fremhæver han angiveligt, at han forlader Arbejdstilsynet efter en tid, hvor besparelser, effektiviseringskrav og udflytning af statslige arbejdspladser har været højt på dagsordenen.

"Det har ”slidt” både på jer og på mig”, skriver han ifølge avisen.dk  i sin mail til medarbejderne.

LÆS OGSÅ: Arbejdstilsynet er uden tilsyn