Camilla Gregersen glæder sig over den brede opbakning blandt de faglige organisationer til blokaden af stillinger som politikadet.
02.08.2017
Nyhed

DM bakker op om blokade af stillinger som politikadet

CO10, som er centralorganisation for en række organisationer, herunder Politiforbundet , der organiserer ansatte på det statens område, får støtte til sin blokade af stillinger som politikadet i politiet fra Dansk Magisterforening (DM).

Af Tobias Dinnesen
Siden det blev vedtaget at oprette den ny 6 måneder lange uddannelse af politikadetter, som primært skal løse opgaver inden for grænsekontrol og bevogtning, har der været forhandlet om en overenskomst for kadetterne.

Forhandlinger er imidlertid brudt sammen, da CO10/Politiforbundet på vegne af politikadetterne ikke vil godtage Finansministeriets krav om, at kadetterne skal ansættes på overenskomstvilkår, men uden at have ret til strejke.

Det har fået CO10 til at varsle en blokade af ansættelser som politikadet, som blandt andet får støtte fra DM, oplyser formand Camilla Gregersen.

”DM mener, at fastholdelse af konfliktretten er et helt principielt og grundlæggende element i de kollektive overenskomster og den danske model, og DM har derfor besluttet at støtte CO10’s blokade med varsling af sympatiblokade af stillinger som politikadet i politiet”, siger Camilla Gregersen, som bl.a. i et debatindlæg i Jyllands-Posten tidligere på sommeren har ytret sig kritisk om sagen.

DM-formand: Sympatiblokade viser sammenhold blandt faglige organisationer
Sympatiblokaden fra DM er varslet til at træde i kraft fra 1. september 2017, og det betyder, at DM’s medlemmer – ligesom medlemmerne af de andre faglige organisationer, som støtter blokaden – ikke må søge eller lade sig ansætte som politikadet.

Det er desuden ventet, at stort set alle faglige organisationer, som organiserer medlemmer ansat på statens område, vil vedtage en lignende sympatiblokade. Og det glæder DM’s formand.

”Det viser et stærkt sammenhold blandt de faglige organisationer, at opbakningen er så bred og entydig”, forklarer Camilla Gregersen.