10.08.2017
Nyhed

Blokade virkede: Nu kan DM'ere igen arbejde for sprogcentervirksomhed

I starten af 2017 iværksatte Lærernes Centralorganisation en blokade af sprogcentervirksomheden A2B, fordi forhandlingerne om en overenskomst brød sammen. Nu er der indgået overenskomst mellem parterne, så DM'ere igen kan søge arbejde der.

Af Tobias Dinnesen
Ligesom det er tilfældet i den verserende konflikt mellem CO10/Politiforbundet og Finansministeriet, så iværksatte Dansk Magisterforening (DM) tidligere på året en sympatiblokade, da Lærernes Centralorganisation (LC) iværksatte en blokade af sprogcentervirksomheden A2B, fordi overenskomstforhandlingerne brød sammen.

Helt konkret betyder det bl.a., at medlemmer af ikke måtte søge arbejde hos sprogcentervirksomheden, der driver en række sprogcentre landet over. Men i løbet af sommeren er parterne imidlertid nået til enighed om en overenskomst, skriver DM.

"Den nye aftale betyder, at sproglærerne hos A2B får forbedrede løn- og ansættelsesforhold og nu er ansat på samme vilkår som sproglærerne på kommunalejede, selvejende eller andre private sprogcentre", lyder det på DM's hjemmeside.

LÆS OGSÅ: DM iværksætter sympatiblokade af politikadetter

Fælles front mellem DM, LC og Uddannelsesforbundet
DM iværksatte sin sympatiblokade efter opfordring fra LC og Uddannelsesforbundet, og i løbet af foråret har parterne så genoptaget overenskomstforhandlingerne.

Den ny overenskomst træder i kraft 1. september og betyder, at sympatiblokaden derfor ophæves.

"Hvilket betyder, at alle medlemmer igen må søge arbejde hos sprogcentervirksomheden", oplyser DM.

LÆS OGSÅ: DM i sympatiblokade mod sprogcenter