29.09.2016
Nyhed

Stor fyringsrunde i Novo Nordisk: 500 danske job forsvinder

Novo Nordisk forklarer, at især faldende indtægter på det amerikanske marked er skyld i, at medicinalgiganten er nødt til fyre 1000 medarbejdere på verdensplan inden for primært forskning, udvikling og stabsfunktioner. For tiden arbejder 346 DM-medlemmer for Novo Nordisk.

Af Tobias Dinnesen
500 danske stillinger forsvinder fra Novo Nordisk i den kommende tid.

Det står klart torsdag morgen, hvor medicinalgiganten har annonceret, at især faldende indtægter på det amerikanske marked tvinger det til at skille sig af med 1000 medarbejdere på verdensplan.

"Det er selvfølgelig meget usædvanligt fra Novo Nordisk, hvor vi tidligere har hyret en masse medarbejdere. Men vi kan se, at forretningen i USA i 2017 betyder, at vi skal sælge vores produkter til lavere priser, og derfor er det desværre nødvendigt, at vi reduceres omkostningerne, så de tilpasses indtægterne", siger Lars Rebien Sørensen, der stopper som direktør for Novo Nordisk ved årsskiftet. til DR Nyheder.

Det er angiveligt især inden for forskning, udvikling og stabsfunktionerne, at der skal fyres medarbejdere.

DM-medlemmer kan komme i klemme
I en pressemeddelelse oplyser Lars Rebien Sørensen, at han beklager, at han og resten af medicinalfirmaet er nødt til at sige farvel til gode kolleger, som står til at miste deres arbejde.

Men han ser ikke nogen anden udvej, hvis Novo Nordisk også i fremtiden skal have balance mellem indtægter og udgifter.

"I den nuværende situation er vi nødt til at prioritere investeringer i vigtige produktlanceringer, som vil bringe innovation ud til patienterne og drive vores fremtidige vækst", siger han i pressemeddelelsen.

Dansk Magisterforening organiserer pt. 346 medlemmer, som er ansat hos Novo Nordisk.