30.09.2016
Nyhed

SDU overvåger skriftlige eksaminer, og de studerende er glade for det

Syddansk Universitet bruger et program til at overvåge de studerendes computere under skriftlige eksaminer for at modvirke snyd ved eksaminer.

Af Tobias Dinnesen
I en tid hvor overvågning ellers er en varm kartoffel i den offentlige debat, har Syddansk Universitet (SDU) haft succes med at indføre overvågning af de studerendes computere under de skriftlige eksaminer, skriver Berlingske.

Overvågningen foregår ved hjælp af programmet 'Exam Monitor', som tager screenshots af de studerendes skærme og desuden holder øje med, hvilke programmer de har i brug under eksaminerne.

Og faktisk får SDU utvetydig støtte fra de studerende til overvågningen, forklarer Klaus Rose, som er formand for Syddanske Studerende.

"Jeg synes faktisk, at det er rigtig godt. Der er meget konkurrence mellem studerende, så det er rart, at der er en sikkerhed for, at vi ikke har snydt. Det legitimerer de karakterer, vi får, og viser, at vi er kommet ærligt til dem. Vi har fået så meget teknologi og må bruge internettet til eksamen. Det er fair nok, at der er kontrol", siger han til avisen.

"Snyd går ud over de ærlige studerende"
Mens Exam Monitor bruges på tværs af hele SDU, så bruges det også på to fakulteter på Aalborg Universitetet, på et enkelt fakultet på Aarhus Universitet og på handelsskolen Business College Syd, som ligger i Sønderborg.

Og Kurt Gammelgaard, der er IT-chef på SDU, er ikke i tvivl om, at det gavner alle parter, at universitetet overvåger de studerende i forbindelse med de skriftlige eksaminer.

"Langt de fleste studerende snyder ikke, men der er nogle enkelte brodne kar. Vi undgår den smitte­effekt, der kan opstå, hvis en studerende snyder og dermed får en bedre karakter, end vedkommende burde have fået. Det går ud over de ærlige studerende", forklarer han til Berlingske.